Завтра Конституційний Суд почне розгляд справи щодо конституційності указу про розпуск ВР

10 Квітня 2007
2142
10 Квітня 2007
11:25

Завтра Конституційний Суд почне розгляд справи щодо конституційності указу про розпуск ВР

2142
Завтра Конституційний Суд почне розгляд справи щодо конституційності указу про розпуск ВР

Конституційний Суд 11 квітня в середу почне розгляд подання 53 депутатів Верховної Ради щодо конституційності указу Президента Віктора Ющенка про розпуск парламенту, повідомляють «Українські новини».

За інформацією прес-служби суду, в середу КС на пленарному засіданні почне у формі невідкладного конституційного провадження розгляд справи.

У конституційному зверненні стверджується, що положення статей указу Ющенка про розпуск Ради суперечать частині другій статті 19, статті 90, частині третій статті 104, пунктам 7, 8 частині першій статті 106 Конституції, а також містяться обґрунтування позицій депутатів.

Суддею-доповідачем призначена Сюзана Станік.

Як повідомлялося, «Наша Україна» наполягає на тому, щоб засідання Конституційного суду щодо указу Президента про розпуск парламенту транслювалося в прямому ефірі.

3 квітня КС зареєстрував подання 53 депутатів Ради про конституційність указу Ющенка про розпуск Ради.

2 квітня Ющенка видав указ про достроковий розпуск Ради і призначення позачергових виборів.

Рада відмовилася виконувати указ Президента і направила подання до Конституційного Суду для визначення конституційності цього указу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду