9 квітня в Харкові – прем'єра вистави «Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера)» у жанрі «політичного кабаре»

5 Квітня 2007
1948
5 Квітня 2007
17:20

9 квітня в Харкові – прем'єра вистави «Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера)» у жанрі «політичного кабаре»

1948
9 квітня в Харкові – прем'єра вистави «Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера)» у жанрі «політичного кабаре»

Театр-студія “Арабески” представляє політичне кабаре «Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера). Відповідне повідомлення було поширене сьогодні.

Прес-конференція з нагоди прем’єри вистави: 9 квітня, 17:30, Театр ім. Т.Г.Шевченка (Харків, вул. Сумська, 9)

Прем’єра: 9 квітня, 19:00, Театр ім. Т.Г.Шевченка (Харків, вул. Сумська, 9)


Як повідомляється, нова постановка театру-студії “Арабески” створена за мотивами життя та творчості видатного австрійського драматурга Юри Зойфера. Юра Зойфер – драматург, журналіст, автор зонгів, активний діяч політичних кабаре в Австрії у 20-30-х роках. Загинув у віці 27 років у Бухенвальді. Народився у заможній єврейській родині у Харкові, де мешкав до семи років. Після еміграції з Харкова у 1917 році Зойфери врешті-решт осіли у Відні, де Юра Зойфер сформувався як непересічна особистість і драматург. Леон Аскін, відомий актор та режисер, один із засновників відомого в 30-х роках політичного кабаре АВС, де Зойфер почав свою кар’єру, пише про нього: “Якби Юра Зойфер не загинув у Бухенвальді, він би став найважливішим німецькомовним драматургом ХХ століття”.


Як говориться у повідомленні, “Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера)” – це поєднання сучасного театру, поезії та клезмерської музики в експериментальному просторі авангардних декорацій і костюмів.

Це «вісім різних історій про політиків, повій, закоханих, трансвеститів, злодіїв, терористів та шулерів в очікуванні кінця світу. Атмосфера апокаліпсису. Музика – міський романс у виконанні Kharkiv Klezmer Band, що входить до числа найкращих клезмерських колективів у

світі». Автор тексту вистави – один з найпопулярніших сучасних українських літераторів Сергій Жадан. Текст виданий у вигляді аудіокнижки (вісім історій про Юру Зойфера у вигляді паперової версії в комплекті з диском із записом вистави).

Режисер – Світлана Олешко

Дизайн проекту - 3Z studio


Акредитація журналістів обов’язкова і триває до 12:00 9.04.2007.

Контактна особа:

Марія Заіченко 8050-959-3903, theatre@arabesky.org.ua


Проект здійснюється зі підтримки:

Австрійський культурний форум,

KulturKontakt

Austria,

Швейцарська культурна програма

Інформаційні спонсори: РА Simon; Журнал Харьков; Что, Где, Когда; НН-студія; Арт-вертеп, Сумно, www.nezabarom.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1948
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду