detector.media
05.04.2007 17:20
9 квітня в Харкові – прем'єра вистави «Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера)» у жанрі «політичного кабаре»

Театр-студія “Арабески” представляє політичне кабаре «Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера). Відповідне повідомлення було поширене сьогодні.

Прес-конференція з нагоди прем’єри вистави: 9 квітня, 17:30, Театр ім. Т.Г.Шевченка (Харків, вул. Сумська, 9)

Прем’єра: 9 квітня, 19:00, Театр ім. Т.Г.Шевченка (Харків, вул. Сумська, 9)


Як повідомляється, нова постановка театру-студії “Арабески” створена за мотивами життя та творчості видатного австрійського драматурга Юри Зойфера. Юра Зойфер – драматург, журналіст, автор зонгів, активний діяч політичних кабаре в Австрії у 20-30-х роках. Загинув у віці 27 років у Бухенвальді. Народився у заможній єврейській родині у Харкові, де мешкав до семи років. Після еміграції з Харкова у 1917 році Зойфери врешті-решт осіли у Відні, де Юра Зойфер сформувався як непересічна особистість і драматург. Леон Аскін, відомий актор та режисер, один із засновників відомого в 30-х роках політичного кабаре АВС, де Зойфер почав свою кар’єру, пише про нього: “Якби Юра Зойфер не загинув у Бухенвальді, він би став найважливішим німецькомовним драматургом ХХ століття”.


Як говориться у повідомленні, “Радіошансон (вісім історій про Юру Зойфера)” – це поєднання сучасного театру, поезії та клезмерської музики в експериментальному просторі авангардних декорацій і костюмів.

Це «вісім різних історій про політиків, повій, закоханих, трансвеститів, злодіїв, терористів та шулерів в очікуванні кінця світу. Атмосфера апокаліпсису. Музика – міський романс у виконанні Kharkiv Klezmer Band, що входить до числа найкращих клезмерських колективів у

світі». Автор тексту вистави – один з найпопулярніших сучасних українських літераторів Сергій Жадан. Текст виданий у вигляді аудіокнижки (вісім історій про Юру Зойфера у вигляді паперової версії в комплекті з диском із записом вистави).

Режисер – Світлана Олешко

Дизайн проекту - 3Z studio


Акредитація журналістів обов’язкова і триває до 12:00 9.04.2007.

Контактна особа:

Марія Заіченко 8050-959-3903, theatre@arabesky.org.ua


Проект здійснюється зі підтримки:

Австрійський культурний форум,

KulturKontakt

Austria,

Швейцарська культурна програма

Інформаційні спонсори: РА Simon; Журнал Харьков; Что, Где, Когда; НН-студія; Арт-вертеп, Сумно, www.nezabarom.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY