Віктор Балога: указ Президента про розпуск ВР набрав чинності з моменту оголошення в телеефірі

5 Квітня 2007
2167
5 Квітня 2007
12:20

Віктор Балога: указ Президента про розпуск ВР набрав чинності з моменту оголошення в телеефірі

2167
Віктор Балога: указ Президента про розпуск ВР набрав чинності з моменту оголошення в телеефірі

Указ Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради п’ятого скликання набув чинності з моменту оголошення в ефірі загальнонаціональних телеканалів. Таке роз’яснення сьогодні зробив Глава Секретаріату Віктор Балога на розширеній нараді керівництва Секретаріату, повідомляє прес-служба Президента України.  

«З тієї миті, як Глава держави поставив свій підпис під цим документом, він став обов’язковим до виконання на всій території України всіма органами влади. Жодних додаткових умов категорично не може бути», – наголосив В.Балога.

За його словами, подання до Конституційного Суду щодо відповідності рішення про розпуск парламенту Основному Законові не зупиняє дії Указу. «Розгляд цього питання у КС не означає, що виконання Указу можна відкласти. Намагання окремих політиків і депутатів створити тут якусь залежність – це свідчення їхнього юридичного невігластва».

Глава Секретаріату провів паралель із прийнятим Верховною Радою Законом «Про Кабінет Міністрів України». «Президент вважає, що цей Закон не відповідає Конституції як за змістом, так і за способом ухвалення. Відповідне подання було одразу направлено до КС. Однак до винесення вердикту Конституційним Судом Президент дотримується положень цього Закону, інакше і бути не може», – відзначив В.Балога.

Як повідомив Глава Секретаріату, розпочато практичну роботу з підготовки до позачергових виборів у Верховну Раду. «Голови обласних державних адміністрацій, які публічно заявили про свою підтримку рішення Президента, взялися до виконання Указу без зволікань. Це добрий приклад тим, хто ще розраховує якось уникнути виборів. Голосування 27 травня – це невідворотна реальність», – наголосив В.Балога.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду