За показ фільмів про УПА в сімферопольских школах на директора однієї з них почали чинити тиск

4 Квітня 2007
8690
4 Квітня 2007
16:51

За показ фільмів про УПА в сімферопольских школах на директора однієї з них почали чинити тиск

8690
За показ фільмів про УПА в сімферопольских школах на директора однієї з них почали чинити тиск

Львівська крайова організація «Молодий Народний Рух» виступила на захист працівників гімназії в Сімферополі, на яких чиниться тиск через їхні спроби ознайомити учнів з історією України.

Як сказано у поширеному сьогодні повідомленні, нещодавно молодіжні громадські організації організували у Криму "Тиждень українського кіно". Серед фільмів, які показували у школах, була картина "Нескорений" про головнокомандувача УПА Романа Шухевича, "Мамай" Олеся Саніна, "Білий птах із чорною ознакою" Юрія Іллєнка та інші (всього 6 українських фільмів) Ці фільми мали змогу упродовж тижня подивитися в українській гімназії сімферопольці, а серед глядачів переважали школярі та студенти. Загалом фестиваль був присвячений 65-літтю створення Української повстанської армії і 100-літтю її командувача Романа Шухевича.

Повідомляється, що «цей захід викликав незрозумілу стурбованість та політичний інтерес з боку низки проросійськи налаштованих депутатів з блоку «За Януковича» Сімферопольської міської ради. На їхню вимогу, міськрада вчора ухвалила рішення, в якому засудила показ цих фільмів як таких, що "пропагують ідеї нацизму та фашизму", і доручила провести перевірку української гімназії, де вони демонструвалися».

Тим часом у гімназії повідомили, що на її директора Наталю Руденко почався тиск як з боку депутатів, так і з боку міського управління освіти. Чиновники затребували шкільну документацію, списки учнів, які дивилися фільм, і пояснень директора. Також депутати виступили з ініціативою надалі не допускати показів подібних фільмів у школах Сімферополя.

У відповідь на ці дії Львівська крайова організація «Молодий Народний Рух»виступила з відкритим листом, яким закликала, зокрема, припинити «дії по знищенню всього українського на території Кримського півострова», та висловила готовність вжити будь-яких заходів в межах законодавства, спрямованих на захист прав українського населення Криму.

Лист підписано головою Львівської крайової організації «Молодий Народний Рух» В. Веремчуком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8690
Теги:
Читайте також
02.06.2008 12:07
Николай Кузякин
для «Детектор медіа»
10 659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду