Верховна Рада ухвалила звернення до народу

2 Квітня 2007
1301
2 Квітня 2007
22:27

Верховна Рада ухвалила звернення до народу

1301
Верховна Рада ухвалила звернення до народу

Верховна Рада України рішуче реагуватиме на будь-які протизаконні дії, спрямовані на ліквідацію парламентаризму в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні парламенту до українського народу, ухваленому ВР. За це звернення проголосувало на позачерговому сесійному засідання 256 із 256 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

У документі наголошується, що сьогодні немає жодних правових підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України. У зверненні міститься застереження, що «парламент адекватно, рішуче і принципово реагуватиме на будь-які протизаконні дії суб’єктів влади чи політичних сил, спрямованих на ліквідацію демократії та парламентаризму в Україні чи порушення рівноваги між гілками влади та стабільності у державі».

У ньому зазначено, що в народних депутатів вистачить мужності, витримки «не піддатися на шантаж, погрози та невмотивовані ультиматуми». Верховна Рада виступає проти намагань дискредитувати «та паплюжити найвищий орган українського народу, політичного тиску на Президента України, на використання інструменту для неконституційних дій в угоду окремим політикам», сказано у документі.

У ньому йдеться про те, що відбуваються спроби використати посаду Президента України для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у державі, «що може призвести до непоправних наслідків». «Натомість, ми пропонуємо такий вихід із ситуації: замість політичної війни – громадянський мир, замість ультиматумів – діалог і пошук компромісів», – наголошують народні депутати у зверненні до народу.

Вони запевняють, що готові дослухатись до вимог Президента України щодо збереження політичного формату діючої коаліції.

Водночас, народні депутати зазначають, що «не можуть заперечити конституційних і громадянських прав депутатів на співпрацю та реалізацію своїх депутатських зобов’язань перед виборцями». Вони виявляють готовність до співпраці, до завершення конституційної реформи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду