1 квітня – день гумору і медійних розіграшів

2 Квітня 2007
4071
2 Квітня 2007
09:01

1 квітня – день гумору і медійних розіграшів

4071
 1 квітня – день гумору і медійних розіграшів

Ми сподіваємось, що наші читачі звернули увагу на дату публікації попередніх 4 новин «Детектор медіа» і сприйняли їх належним чином :)

 

1 квітня – день гумору і розіграшів – українські медіа відзначили публікаціями, що могли неабияк перелякати тих, хто забув про визначну дату. Так, у новинах ICTV повідомили, що Петро Порошенко став віце-премєром з інформаційної політики, а Нестор Шуфрич планує вирішити проблему з дорожними «корками» в Києві, створивши аеро-евакуатор. «Газета по-днепропетровски» опублікувала текст проекту гімну Дніпропетровської області, де є, зокрема, й такі слова:

 

Не сьорбають наші, нарешті, баланду,
Колесніков й Щербань звільнились з тенет,
Осталось унять журналистскую банду,
Газеты скупить, запретить интернет.

 

Найжорсткішою витівкою виявилась новина сайту «Обком» про те, що Президент Ющенко розпустив Верховну Раду. Незважаючи на дату, звістка викликала занепокоєння в багатьох читачів з огляду на події 31 березня.

 

А ось як жартували над своїми читачами європейські медіа – розповідає УНІАН із посиланням на «РИА Новости».

 

У день сміху британська газета «Санді Телеграф» вирішила розіграти своїх читачів, оприлюднивши матеріал про те, що уряд Великобританії планує провести церемонію відкриття і закриття Олімпіади-2012 в Парижі: щоб скоротити витрати, зміцнити відносини, та й взагалі у французів «чудові фейєрверки». Від Букингемського палацу, мовляв, офіційних коментарів з цього приводу ще не надходило, але якщо Сегулена Руаяль, чиє прізвище перекладається як «королівська», стане президентом Франції, то «на Олімпійських іграх буде забагато королев».

 

Жартувати на 1 квітня у Великобританії дуже популярно, як на побутовому рівні, так і на сторінках газет, в теле- і радіопрограмах. Кожен п`ятий британець цього дня стає жертвою розіграшу з боку друзів.

 

Натомість в Японії жартувати на 1 квітня не заведено, хоча останні 27 років місцеві газети заздалегідь попереджають земляків, щоб трималися насторожі з іноземцями. У 1980 р. багато хто купився на пропозицію купити стрілки Біг Бена, який перейшов на електронний циферблат.

 

Голландські ЗМІ змагаються в дотепності. Радіо “Нідерланд”, що веде мовлення на інші країни, повідало, що в Європейському союзі розробляється єдиний стандартний розмір презервативів, який підходитиме всім.

 

Жителів Дутінхем, у свою чергу, запросили взяти участь у марафоні для нудистів.

 

Радіо Утрехта потішило мешканців свого стародавнього міста тим, що в його каналах, буцімто, спійманий японський декоративний короп.

 

Столиця відповіла повідомленням про новий метод боротьби з надмірним шумом: під мостами знаменитих амстердамських каналів встановлена спеціальна система, що вимірює децибели пропливаючих човнів. Якщо шум надмірний, спеціальні установки поливають винних водою, щоб поліція могла їх впізнати і оштрафувати.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4071
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду