detector.media
02.04.2007 09:01
1 квітня – день гумору і медійних розіграшів

Ми сподіваємось, що наші читачі звернули увагу на дату публікації попередніх 4 новин «Детектор медіа» і сприйняли їх належним чином :)

 

1 квітня – день гумору і розіграшів – українські медіа відзначили публікаціями, що могли неабияк перелякати тих, хто забув про визначну дату. Так, у новинах ICTV повідомили, що Петро Порошенко став віце-премєром з інформаційної політики, а Нестор Шуфрич планує вирішити проблему з дорожними «корками» в Києві, створивши аеро-евакуатор. «Газета по-днепропетровски» опублікувала текст проекту гімну Дніпропетровської області, де є, зокрема, й такі слова:

 

Не сьорбають наші, нарешті, баланду,
Колесніков й Щербань звільнились з тенет,
Осталось унять журналистскую банду,
Газеты скупить, запретить интернет.

 

Найжорсткішою витівкою виявилась новина сайту «Обком» про те, що Президент Ющенко розпустив Верховну Раду. Незважаючи на дату, звістка викликала занепокоєння в багатьох читачів з огляду на події 31 березня.

 

А ось як жартували над своїми читачами європейські медіа – розповідає УНІАН із посиланням на «РИА Новости».

 

У день сміху британська газета «Санді Телеграф» вирішила розіграти своїх читачів, оприлюднивши матеріал про те, що уряд Великобританії планує провести церемонію відкриття і закриття Олімпіади-2012 в Парижі: щоб скоротити витрати, зміцнити відносини, та й взагалі у французів «чудові фейєрверки». Від Букингемського палацу, мовляв, офіційних коментарів з цього приводу ще не надходило, але якщо Сегулена Руаяль, чиє прізвище перекладається як «королівська», стане президентом Франції, то «на Олімпійських іграх буде забагато королев».

 

Жартувати на 1 квітня у Великобританії дуже популярно, як на побутовому рівні, так і на сторінках газет, в теле- і радіопрограмах. Кожен п`ятий британець цього дня стає жертвою розіграшу з боку друзів.

 

Натомість в Японії жартувати на 1 квітня не заведено, хоча останні 27 років місцеві газети заздалегідь попереджають земляків, щоб трималися насторожі з іноземцями. У 1980 р. багато хто купився на пропозицію купити стрілки Біг Бена, який перейшов на електронний циферблат.

 

Голландські ЗМІ змагаються в дотепності. Радіо “Нідерланд”, що веде мовлення на інші країни, повідало, що в Європейському союзі розробляється єдиний стандартний розмір презервативів, який підходитиме всім.

 

Жителів Дутінхем, у свою чергу, запросили взяти участь у марафоні для нудистів.

 

Радіо Утрехта потішило мешканців свого стародавнього міста тим, що в його каналах, буцімто, спійманий японський декоративний короп.

 

Столиця відповіла повідомленням про новий метод боротьби з надмірним шумом: під мостами знаменитих амстердамських каналів встановлена спеціальна система, що вимірює децибели пропливаючих човнів. Якщо шум надмірний, спеціальні установки поливають винних водою, щоб поліція могла їх впізнати і оштрафувати.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY