З 23 березня по 15 квітня в Україні проходять Дні польського кіно

27 Березня 2007
19339
27 Березня 2007
11:46

З 23 березня по 15 квітня в Україні проходять Дні польського кіно

19339
З 23 березня по 15 квітня в Україні проходять Дні польського кіно

З 23 березня по 15 квітня в Україні тривають Дні сучасного польського кіно. Фільмом-відкриттям стала дебютна повнометражна стрічка Славоміра Фабіцького «Віднайдений». У 2006 році «Віднайдений» отримав відзнаку журі Канського кінофестивалю.

 

Це розповідь про молодого мешканця польської Сілезії Войтенка, який закохується в українську емігрантку Катю, що з 11-річним сином втекла від українського чоловіка, який її бив, у Польщу, але не має жодних легальних документів на проживання в цій країні. Роль хлопчика зіграв український школяр Дмитро Мельничук. Крім цієї стрічки, Дмитро знімався в серіалах «До мене, Мухтар» і «Міський романс».

 

Крім «Віднайденого», буде показано ще 4 стрічки: SUMMER LOVE (реж. Пьотр Укланські, Польща, 2006 р.), «Що бачило сонечко» (реж. Міхал Роса, Польща, 2005 р.), «Хлопець на баскому коні» (реж. Адам Гузінські, Польща, 2006 р.), «Ода до радості» (реж. Анна Казеяк-Давід, Ян Комаса, Мачей Мігас, Польща, 2006 р.).

 

Також буде представлено програму короткометражних фільмів «Петля», «Подорож на Схід», «Мистецтво падання», «Дотик метелика», Ichthys.

 

Дні польського кіно відбудуться у чотирьох містах України: Києві (23–27 березня), Львові (29 березня – 2 квітня), Харкові (5–9 квітня), Донецьку (11–15 квітня).

 

«Детектор медіа», за інформацією УНІАН

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19339
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду