Віктор Янукович зустрівся з журналістами центральних і регіональних ЗМІ і розповів про подолання кризи

23 Березня 2007
8163
23 Березня 2007
15:14

Віктор Янукович зустрівся з журналістами центральних і регіональних ЗМІ і розповів про подолання кризи

8163
Віктор Янукович зустрівся з журналістами центральних і регіональних ЗМІ і розповів про подолання кризи

Віктор Янукович 23 березня зустрівся з журналістами центральних та регіональних ЗМІ України. Зустріч мала назву «Рік після виборів: від кризи до зростання економіки».

 

Прем’єр-міністр розповів майже 600 журналістам про те, що зроблено урядом протягом восьми місяців. За його словами, зроблено так багато, що вдалося подолати кризу, в якій була Україна з 2005 року, і тепер уряд разом із парламентом іде шляхом зростання економіки й покращення життя.

 

На запитання журналістів, чи відчув він особисто це покращення і чи відчули його на малій батьківщині прем’єра в Єнакієвому, він не відповів конкретно. Глава уряду розповів, що свого часу був одним із ініціаторів відновлення роботи Єнакієвського металургійного заводу – базового для розвитку міста. «Це підприємство розвивається, і я стежу, як там здійснюються інвестиційні проекти і що вони дають місту», – сказав він. Про себе лише сказав: «Я звик їсти просту їжу, спати на одному ліжку, але добираюся до нього не раніше 12-ї ночі».

 

Журналістів центральних ЗМІ найбільше цікавила ситуація з парламентською коаліцією, яка, за словами прем’єра, збільшилася на 11 членів за рахунок опозиційних фракцій. А саме: чи зможе коаліція, яка відтепер носитиме назву «Національної єдності», дорости до конституційної більшості, чи буде в такому разі вона вносити в порядок денний парламенту питання російської мови як другої державної тощо. Янукович відповів, що нікого насильно заганяти в більшість не будуть, все буде відбуватися згідно з законами України.

 

Для журналістів із регіонів ця зустріч була нагодою поскаржитися прем’єру на «погану» владу на місцях, на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка «викручує руки», тощо. Вони просили прийняти постанову, яка б забезпечувала колективам редакцій право на приміщення місцевих газет при роздержавленні, просили про підвищення заробітної плати журналістам регіональних ЗМІ.

 

Протягом усієї прес-конференції прем’єр неодноразово наголошував, що він у нормальних стосунках із Президентом України, але наприкінці звинуватив останнього в тому, що він не реагує на скарги щодо опозиційних губернаторів, які «не слухаються» глави уряду.

 

На завершення він запросив у неділю журналістів на чай, який обіцяв приготувати власноруч. Але стіл у прем’єра розрахований усього на 6 персон, крім того він обмовився, що в неділю їде у відрядження.

 

На питання журналістів, який останній фільм він дивився – український, російський або американський – Віктор Янукович відповів: «Востаннє я дивився зі своїм онуком мультфільм, тому що не зміг від нього відчепитися: він хотів, аби я висловив свою точку зору на цей мультфільм».

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду