detector.media
23.03.2007 15:14
Віктор Янукович зустрівся з журналістами центральних і регіональних ЗМІ і розповів про подолання кризи

Віктор Янукович 23 березня зустрівся з журналістами центральних та регіональних ЗМІ України. Зустріч мала назву «Рік після виборів: від кризи до зростання економіки».

 

Прем’єр-міністр розповів майже 600 журналістам про те, що зроблено урядом протягом восьми місяців. За його словами, зроблено так багато, що вдалося подолати кризу, в якій була Україна з 2005 року, і тепер уряд разом із парламентом іде шляхом зростання економіки й покращення життя.

 

На запитання журналістів, чи відчув він особисто це покращення і чи відчули його на малій батьківщині прем’єра в Єнакієвому, він не відповів конкретно. Глава уряду розповів, що свого часу був одним із ініціаторів відновлення роботи Єнакієвського металургійного заводу – базового для розвитку міста. «Це підприємство розвивається, і я стежу, як там здійснюються інвестиційні проекти і що вони дають місту», – сказав він. Про себе лише сказав: «Я звик їсти просту їжу, спати на одному ліжку, але добираюся до нього не раніше 12-ї ночі».

 

Журналістів центральних ЗМІ найбільше цікавила ситуація з парламентською коаліцією, яка, за словами прем’єра, збільшилася на 11 членів за рахунок опозиційних фракцій. А саме: чи зможе коаліція, яка відтепер носитиме назву «Національної єдності», дорости до конституційної більшості, чи буде в такому разі вона вносити в порядок денний парламенту питання російської мови як другої державної тощо. Янукович відповів, що нікого насильно заганяти в більшість не будуть, все буде відбуватися згідно з законами України.

 

Для журналістів із регіонів ця зустріч була нагодою поскаржитися прем’єру на «погану» владу на місцях, на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка «викручує руки», тощо. Вони просили прийняти постанову, яка б забезпечувала колективам редакцій право на приміщення місцевих газет при роздержавленні, просили про підвищення заробітної плати журналістам регіональних ЗМІ.

 

Протягом усієї прес-конференції прем’єр неодноразово наголошував, що він у нормальних стосунках із Президентом України, але наприкінці звинуватив останнього в тому, що він не реагує на скарги щодо опозиційних губернаторів, які «не слухаються» глави уряду.

 

На завершення він запросив у неділю журналістів на чай, який обіцяв приготувати власноруч. Але стіл у прем’єра розрахований усього на 6 персон, крім того він обмовився, що в неділю їде у відрядження.

 

На питання журналістів, який останній фільм він дивився – український, російський або американський – Віктор Янукович відповів: «Востаннє я дивився зі своїм онуком мультфільм, тому що не зміг від нього відчепитися: він хотів, аби я висловив свою точку зору на цей мультфільм».

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY