Центральні канали не збираються висвітлювати конфлікт навколо «Толоки» в підсумкових інформаційно-аналітичних тижневиках

23 Березня 2007
1871
23 Березня 2007
12:54

Центральні канали не збираються висвітлювати конфлікт навколо «Толоки» в підсумкових інформаційно-аналітичних тижневиках

1871
 Центральні канали не збираються висвітлювати конфлікт навколо «Толоки» в підсумкових інформаційно-аналітичних тижневиках

Як повідомляла «Детектор медіа», більшість центральних каналів не висвітлювали тему конфлікту на Першому каналі, де за усним розпорядженням президента НТКУ Віталія Докаленка було призупинено вихід ток-шоу «Толока». Нагадаємо, це сталося після ефіру 19 березня, в якому брали участь Юлія Тимошенко та Вячеслав Кириленко. Заяви з приводу конфлікту робили Віктор Ющенко, Микола Томенко, Андрій Шевченко, партія НСНУ тощо.

 

«ТК» поцікавилась у творців підсумкових інформаційно-аналітичних телетижневиків «1+1», «Інтера» та ICTV, чи збираються вони висвітлювати тему «Толоки» у програмах 26 березня.

 

«Окремого сюжету щодо «Толоки» не буде. Можливо, буде якась усна інформація, - повідомила автор і ведуча «Фактів тижня» на ICTV Оксана Соколова. – Про цю тему можна було б говорити в контексті сюжету про стан свободи слова в Україні чи розвитку ЗМІ. У нас хронометраж матеріалів – 5 хвилин, а 5 хвилин розповідати про те, що на Першому національному закрили ток-шоу, навряд чи можливо. В країні є більш вагомі події. До ефіру ще три доби, і я не можу точно сказати, чи будемо ми говорити про це у студії».

 

«Напевно, ця тема не буде висвітлена. Ми не планували, – відповів на запитання «ТК» редактор «ТСН. Підсумків» на «1+1» Роберт ОпаленикЧесно кажучи, я не зацікавився цією темою – можливо, через те, що пропустив початок конфлікту. В нас є певна кількість ресурсів, які ми можемо задіяти у підготовці програми, і всі вони вже задіяні».

 

Ведучий «Подробиць тижня» на «Інтері» Олександр Мельничук повідомив, що в програмі 26 березня про «Толоку» не йтиметься. «Це питання до випускового редактора, – сказав він. – Але моя особиста думка така: цю тему не треба висвітлювати в «Подробицях тижня». Тема є важливою для обговорення в журналістському та громадському середовищі, проте це не тема для підсумкової програми. Принаймні, на поточному етапі, доки конфлікт не розвязаний. Як відомо, зараз працюють комісії, і результатів ще немає. Будуть результати – буде сюжет».

 

Нагадаємо, протягом 20-21 березня «1+1», «Інтер» і ICTV не висвітлювали у новинах конфлікт навколо «Толоки». Інформація про ці події з’являлась лише в новинах СТБ та ТОНІСа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1871
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду