detector.media
23.03.2007 12:54
Центральні канали не збираються висвітлювати конфлікт навколо «Толоки» в підсумкових інформаційно-аналітичних тижневиках

Як повідомляла «Детектор медіа», більшість центральних каналів не висвітлювали тему конфлікту на Першому каналі, де за усним розпорядженням президента НТКУ Віталія Докаленка було призупинено вихід ток-шоу «Толока». Нагадаємо, це сталося після ефіру 19 березня, в якому брали участь Юлія Тимошенко та Вячеслав Кириленко. Заяви з приводу конфлікту робили Віктор Ющенко, Микола Томенко, Андрій Шевченко, партія НСНУ тощо.

 

«ТК» поцікавилась у творців підсумкових інформаційно-аналітичних телетижневиків «1+1», «Інтера» та ICTV, чи збираються вони висвітлювати тему «Толоки» у програмах 26 березня.

 

«Окремого сюжету щодо «Толоки» не буде. Можливо, буде якась усна інформація, - повідомила автор і ведуча «Фактів тижня» на ICTV Оксана Соколова. – Про цю тему можна було б говорити в контексті сюжету про стан свободи слова в Україні чи розвитку ЗМІ. У нас хронометраж матеріалів – 5 хвилин, а 5 хвилин розповідати про те, що на Першому національному закрили ток-шоу, навряд чи можливо. В країні є більш вагомі події. До ефіру ще три доби, і я не можу точно сказати, чи будемо ми говорити про це у студії».

 

«Напевно, ця тема не буде висвітлена. Ми не планували, – відповів на запитання «ТК» редактор «ТСН. Підсумків» на «1+1» Роберт ОпаленикЧесно кажучи, я не зацікавився цією темою – можливо, через те, що пропустив початок конфлікту. В нас є певна кількість ресурсів, які ми можемо задіяти у підготовці програми, і всі вони вже задіяні».

 

Ведучий «Подробиць тижня» на «Інтері» Олександр Мельничук повідомив, що в програмі 26 березня про «Толоку» не йтиметься. «Це питання до випускового редактора, – сказав він. – Але моя особиста думка така: цю тему не треба висвітлювати в «Подробицях тижня». Тема є важливою для обговорення в журналістському та громадському середовищі, проте це не тема для підсумкової програми. Принаймні, на поточному етапі, доки конфлікт не розвязаний. Як відомо, зараз працюють комісії, і результатів ще немає. Будуть результати – буде сюжет».

 

Нагадаємо, протягом 20-21 березня «1+1», «Інтер» і ICTV не висвітлювали у новинах конфлікт навколо «Толоки». Інформація про ці події з’являлась лише в новинах СТБ та ТОНІСа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY