Затверджено робочу групу для розробки Концепції суспільного мовлення

22 Березня 2007
9784
22 Березня 2007
18:06

Затверджено робочу групу для розробки Концепції суспільного мовлення

9784
 Затверджено робочу групу для розробки Концепції суспільного мовлення

22 березня 2007 року у рамках Національної ініціативи «Суспільне мовлення» утворено робочу групу для розробки цілісної концепції суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Групу утворено спільним рішенням Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, голови Держкомтелерадіо Едуарда Прутніка, голови Нацкомісії з утвердження свободи слова при президентові України Тараса Петріва та голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка.    

 

До складу робочої групи увійшли 12 фахівців медіа-галузі. Групу утворено на виконання Декларації про запровадження суспільного мовлення в Україні, підписаної 15 березня 2007 року. Декларація ставить за мету перетворення державного телебачення і радіо в Україні в систему суспільного мовлення. 

 

Підписанти також обговорили широке коло експертів у сфері теле- і радіовиробництва, управління і права, яких планують залучити до роботи. 

 

«Вірю, що нашим результатом буде не проект ерзац-суспільних, підконтрольних ЗМІ, а європейська модель суспільного мовлення – голос української громади і громадянина, - говорить Тарас Петрів. - Це стане реальним кроком до демократичних перетворень, виконання європейських зобов‘язань і поштовхом для розвитку потужного українського медіа-ринку». 

 

«Суспільне мовлення – не просто красива ідея, це проект, який вимагає чітких завдань, розподілу відповідальності і термінів виконання, - пояснює Андрій Шевченко. – Робоча група працюватиме за принципом проектного менеджменту». 

 

«Ми домовилися про нашу взаємодію і про механізми прийняття рішень, - коментує голова Держтелерадіо Едуард Прутнік. - Я впевнений, що ми не «заговоримо» процес, а спільно вийдемо на конкретні результати. Уже перше обговорення вразило величезною кількістю пропозицій та варіантів. Нам є з чим і є з ким працювати!» 

 

«Громадськість вже отримала достатні підстави для висновків, що договірні сторони дотримуються публічних зобов‘язань і серйозно націлені на результат, - додає Віталій Шевченко. - Переконаний, що Робоча група не зіб‘є темп».  

 

Згідно з Декларацією, підписанти заслухають напрацювання Робочої групи не пізніше 1 червня 2007 року. 

 

Склад робочої групи:  

 

Квурт Костянтин, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна»

 

Курдінович Олександр, заступник голови Держкомтелерадіо

 

Курус Ігор, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Петрів Тарас, голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові

 

Прутнік Едуард, голова Держкомтелерадіо

 

Пушкаренко Михайло, начальник юридичного управління Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Самохвалов Василь, директор з розвитку ГО «Центр суспільних медіа»

 

Чабан Ігор, радник голови Держкомтелерадіо

 

Чекмишев Олександр, генеральний директор Центру з перепідготовки  та підвищення кваліфікації журналістських кадрів

 

Шевченко Андрій, голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації

 

Шевченко Віталій, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Шевченко Тарас, секретар Громадської ради з питань свободи слова та інформації

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9784
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду