detector.media
22.03.2007 18:06
Затверджено робочу групу для розробки Концепції суспільного мовлення

22 березня 2007 року у рамках Національної ініціативи «Суспільне мовлення» утворено робочу групу для розробки цілісної концепції суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Групу утворено спільним рішенням Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, голови Держкомтелерадіо Едуарда Прутніка, голови Нацкомісії з утвердження свободи слова при президентові України Тараса Петріва та голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка.    

 

До складу робочої групи увійшли 12 фахівців медіа-галузі. Групу утворено на виконання Декларації про запровадження суспільного мовлення в Україні, підписаної 15 березня 2007 року. Декларація ставить за мету перетворення державного телебачення і радіо в Україні в систему суспільного мовлення. 

 

Підписанти також обговорили широке коло експертів у сфері теле- і радіовиробництва, управління і права, яких планують залучити до роботи. 

 

«Вірю, що нашим результатом буде не проект ерзац-суспільних, підконтрольних ЗМІ, а європейська модель суспільного мовлення – голос української громади і громадянина, - говорить Тарас Петрів. - Це стане реальним кроком до демократичних перетворень, виконання європейських зобов‘язань і поштовхом для розвитку потужного українського медіа-ринку». 

 

«Суспільне мовлення – не просто красива ідея, це проект, який вимагає чітких завдань, розподілу відповідальності і термінів виконання, - пояснює Андрій Шевченко. – Робоча група працюватиме за принципом проектного менеджменту». 

 

«Ми домовилися про нашу взаємодію і про механізми прийняття рішень, - коментує голова Держтелерадіо Едуард Прутнік. - Я впевнений, що ми не «заговоримо» процес, а спільно вийдемо на конкретні результати. Уже перше обговорення вразило величезною кількістю пропозицій та варіантів. Нам є з чим і є з ким працювати!» 

 

«Громадськість вже отримала достатні підстави для висновків, що договірні сторони дотримуються публічних зобов‘язань і серйозно націлені на результат, - додає Віталій Шевченко. - Переконаний, що Робоча група не зіб‘є темп».  

 

Згідно з Декларацією, підписанти заслухають напрацювання Робочої групи не пізніше 1 червня 2007 року. 

 

Склад робочої групи:  

 

Квурт Костянтин, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна»

 

Курдінович Олександр, заступник голови Держкомтелерадіо

 

Курус Ігор, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Петрів Тарас, голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові

 

Прутнік Едуард, голова Держкомтелерадіо

 

Пушкаренко Михайло, начальник юридичного управління Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Самохвалов Василь, директор з розвитку ГО «Центр суспільних медіа»

 

Чабан Ігор, радник голови Держкомтелерадіо

 

Чекмишев Олександр, генеральний директор Центру з перепідготовки  та підвищення кваліфікації журналістських кадрів

 

Шевченко Андрій, голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації

 

Шевченко Віталій, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Шевченко Тарас, секретар Громадської ради з питань свободи слова та інформації

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY