Арсенія Яценюка призначено міністром закордонних справ

21 Березня 2007
2946
21 Березня 2007
12:02

Арсенія Яценюка призначено міністром закордонних справ

2946
Арсенія Яценюка призначено міністром закордонних справ

Парламент підтримав кандидатуру на посаду міністра закордонних справ Арсенія Яценюка.

За проголосували 426 депутатів.

Під час цього виступу Яценюк пообіцяв керуватися на посаді виключно національними інтересами України.

"Основний принцип моєї діяльності – національні інтереси. Ми любимо всіх наших сусідів, але більше за всіх ми любимо Україну", – заявив Яценюк.

Відповідаючи на питання щодо його погляду на відносини України та НАТО, Яценюк сказав:

2003 конституційна більшість прийняла закон про членство в НАТО, тому через відповідну законодавчу призму це питання і буде розглядатися", – і додав, що окремої позиції МЗС по цьому питанню бути не може.

За його словами, позиція має вироблятися "президентом у конструктивній співпраці з українським парламентом і урядом".

Відповідаючи на питання "регіоналки" Ганни Герман, чи не вважає він, що є кращі кандидатури, ніж він, Яценюк відповів: "В Україні є набагато достойніші люди, ніж я, але якщо ви проголосуєте, то я вже буду тягнути цього воза".

Відповідаючи на питання регіонала Володимира Фалька про те, що прем’єр особисто в парламенті представляє міністрів, а президент жодного разу не робив це, а "доручав клеркам", то чи виконуватиме Яценюк волю цих "клерків", кандидат на посаду міністра відповів:

"Сьогодні мене представив Адам Мартинюк. А що стосується дій президента, то він представить у встановленому законом порядку міністра закордонних справ".

У свою чергу, віце-спікер Адам Мартинюк зауважив: "Я так розумію, що колега Фалько не мене клерком назвав".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2946
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду