Президент вніс до ВР кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду Міністра закордонних справ

20 Березня 2007
3024
20 Березня 2007
19:39

Президент вніс до ВР кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду Міністра закордонних справ

3024
Президент вніс до ВР кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду Міністра закордонних справ

Президент України Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду міністра закордонних справ.

Про це повідомив глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

За його словами, сьогоднішнє голосування за кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ України засвідчило, що в цьому питанні Верховна Рада і Кабінет Міністрів пішли на безаргументний спротив кадровій ініціативі Президента В.Ющенка.

«Тривале нехтування парламентською коаліцією прямою нормою Конституції про те, що кандидатуру на посаду керівника МЗС висуває Президент, який керує зовнішньою політикою держави, створило ситуацію владного клінчу. Це поглибило системну політичну кризу в країні, яка загрожує цілковитим владним паралічем», - відзначив В.Балога.

З огляду на це Президент намагається уникнути подальшого сповзання України у хаос, прагне повернути діяльність влади в русло ефективної роботи в інтересах суспільства і країни, підкреслив глава Секретаріату. “Глава держави не може допустити, аби ключовий державний орган – Міністерство закордонних справ – і надалі залишалося без керівника, що підриває довіру до зовнішньополітичного курсу офіційного Києва”, - наголосив В.Балога. Тому Президент сьогодні прийняв рішення винести на розгляд Верховної Ради іншу кандидатуру на посаду міністра закордонних справ. Це – перший заступник глави Секретаріату Президента Арсеній Яценюк.

Президент вважає, що А.ЯЦценюк– високопрофесійний управлінець, досвідчений керівник, який зарекомендував себе на важливих державних посадах. Глава держави впевнений, що парламент не матиме жодних підстав, аби відхилити цю кандидатуру, вказав В.Балога, повідомляє прес-служба Президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3024
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду