Медіа-профспілка занепокоєна політичним тиском на журналістів Першого національного

20 Березня 2007
1684
20 Березня 2007
15:33

Медіа-профспілка занепокоєна політичним тиском на журналістів Першого національного

1684
Медіа-профспілка занепокоєна політичним тиском на журналістів Першого національного

Київська незалежна Медіа-профспілка глибоко занепокоєна поверненням політичного тиску на журналістів Першого національного. «Зняття з ефіру ток-шоу віце-президента Національної телекомпанії України Віктора Павлюка – небезпечний сигнал для всіх журналістів, - каже Михайлина Скорик, голова Київської незалежної Медіа-профспілки. - Вчорашня «Толока» дала найвищі рейтинги за час існування програми. На тлі цього звинувачення ведучого в непрофесіоналізмі звучать, як мінімум, невчасно».

 

За її словами, політичний тиск відчувають на собі й журналісти ТВО «Новини». «При цьому керівники телекомпанії не хочуть ні підписання угоди про редакційну політику, проект якої існує давно, ні переукладання колективного договору – документів, які гарантували б більшу свободу дій журналістам державного телеканалу», - додає Скорик.

 

При цьому на НТКУ посилюється економічний тиск. «Як скаржаться співробітники служби новин, їм затримують заробітну плату, обіцяють штрафи, що не може не турбувати Медіа-профспілку», - зауважує голова Медіа-профспілки в Києві.

Повний текст програми «Толока» за 19 березня, яка стала причиною конфлікту

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду