detector.media
20.03.2007 15:33
Медіа-профспілка занепокоєна політичним тиском на журналістів Першого національного

Київська незалежна Медіа-профспілка глибоко занепокоєна поверненням політичного тиску на журналістів Першого національного. «Зняття з ефіру ток-шоу віце-президента Національної телекомпанії України Віктора Павлюка – небезпечний сигнал для всіх журналістів, - каже Михайлина Скорик, голова Київської незалежної Медіа-профспілки. - Вчорашня «Толока» дала найвищі рейтинги за час існування програми. На тлі цього звинувачення ведучого в непрофесіоналізмі звучать, як мінімум, невчасно».

 

За її словами, політичний тиск відчувають на собі й журналісти ТВО «Новини». «При цьому керівники телекомпанії не хочуть ні підписання угоди про редакційну політику, проект якої існує давно, ні переукладання колективного договору – документів, які гарантували б більшу свободу дій журналістам державного телеканалу», - додає Скорик.

 

При цьому на НТКУ посилюється економічний тиск. «Як скаржаться співробітники служби новин, їм затримують заробітну плату, обіцяють штрафи, що не може не турбувати Медіа-профспілку», - зауважує голова Медіа-профспілки в Києві.

Повний текст програми «Толока» за 19 березня, яка стала причиною конфлікту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY