«Інтерньюз Україна» та Центр суспільних медіа презентували концепцію суспільного мовлення

15 Березня 2007
11482
15 Березня 2007
22:25

«Інтерньюз Україна» та Центр суспільних медіа презентували концепцію суспільного мовлення

11482
«Інтерньюз Україна» та Центр суспільних медіа презентували концепцію суспільного мовлення

15 березня Центр суспільних медіа та МГО «Інтерньюз Україна» презентували концепцію Суспільного мовлення. Презентація пройшла у приміщенні Верховної Ради.

 

Перед презентацією голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко повідомив присутніх про підписання Декларації про співпрацю з метою запровадження в Україні суспільного телерадіомовлення. Він сказав, що від сьогодні двері для ініціатив експертів та громадськості щодо створення суспільного мовлення відкриті. Усі пропозиції будуть ураховуватися робочою групою, створення якої передбачає Декларація.

 

Костянтин Квурт, виконавчий директор МГО «Інтерньюз Україна», заявив, що успіх будь-якої справи залежить від трьох складових: бачення, системного підходу та почуття гумору. З останнім, за його словами, в українського народу все гаразд. Залишилися дві перші складові. Щодо бачення суспільного мовлення, то автори внесли в нього елемент ідеалізму. «У нас сьогодні трагедія – всі стали прагматиками», – сказав Костянтин Квурт.

 

Автори презентували присутнім, серед яких були народні депутати, журналісти, представники громадських організацій, як мають виглядати три канали суспільного мовлення і який продукт вони повинні виробляти. Вони свідомо підняли планку, оскільки суспільне мовлення повинно виглядати не гірше, ніж комерційне.

 

З цього приводу заступник голови Держтелерадіо Олександр Курдинович заявив, що це планка, до якої ще треба тягнутися. На його думку, потрібен час, щоб зробити все запропоноване реальним. «Сьогодні треба виробити дорожню карту і рухатися крок за кроком. Ми маємо зробити такий телеканал, щоб глядачі, переглядаючи його, погодились за нього платити. Звичайно, є світовий досвід, ми його врахуємо, але тепер буде суто український досвід створення суспільного мовлення», – сказав Олександр Курдинович.

 

«Детектор медіа»

 

Додаток: Презентація Концепції суспільного мовлення (ppt): 1_concepcia.ppt(937472 bytes)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11482
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду