В.Лутьєва звільнили з-під варти в залі суду

15 Березня 2007
4452
15 Березня 2007
18:55

В.Лутьєва звільнили з-під варти в залі суду

4452
В.Лутьєва звільнили з-під варти в залі суду

15 березня 2007 року у Верховному Суді України відбувся розгляд касаційних скарг засудженого до восьми років позбавлення волі редактора міської газети «Евпаторийская неделя» та Інтернет-видання «Крымский майдан. Зона противостояния» Володимира Лутьєва та його захисника Віктора Овечкіна на вирок апеляційного суду міста Севастополя від 12 липня 2006 року. Про це повідомила сьогодні прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Журналіст Володимир Лутьєв відомий своїми викривальними статтями про злочинну діяльність одного з депутатів кримського парламенту та деяких співробітників місцевого ВБОЗу.

Як зазначається у повідомленні, в судовому засіданні взяла участь сама Ніна Карпачова, до якої, починаючи з 2002 року, неодноразово звертався Володимир Лутьєв за захистом від переслідувань за зайняття професійною діяльністю. Вона підтримала висловлені захисником Віктором Овєчкіним доводи про наявність істотних порушень вимог КПК України під час досудового та судового слідства, зокрема права на захист, побудова обвинувачення на доказах, здобутих з порушенням вимог діючого законодавства, неналежне оформлення протоколів проведення слідчих дій тощо.

Враховуючи аргументи, викладені у виступах Овечкіна та Карпачової, Верховний Суд України прийняв рішення скасувати вирок апеляційного суду міста Севастополя стосовно Володимира Лутьєва, направити справу на новий розгляд у той же суд, але в іншому складі суддів. Цим же рішенням Верховний Суд звільнив Володимира Лутьєва з-під варти в залі суду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4452
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду