К1 повертається у «вузьку смугу» компанії «Воля-кабель» (доповнено)

14 Березня 2007
4248
14 Березня 2007
15:29

К1 повертається у «вузьку смугу» компанії «Воля-кабель» (доповнено)

4248
 К1 повертається у «вузьку смугу» компанії «Воля-кабель» (доповнено)

Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, на сьогоднішньому брифінгу повідомив про вирішення конфлікту між компанією «Воля-кабель» та власниками каналів К1 і К2. За його словами, досягнута домовленість про те, що К1 повернеться у так звану «вузьку смугу» за умови, що власники каналів відмовляться від присутності там К2.

 

На засіданні Національної ради серед інших розглядалося питання щодо переоформлення ліцензії ЗАТ «Воля-кабель». Однією з умов переоформлення було врегулювання конфлікту між компанією та каналами К1 і К2.

 

За словами Ігоря Куруса, згідно з сьогоднішнім рішенням Національної Ради всі кияни, які мають доступ до «вузької смуги», матимуть можливість переглядати всі ефірні канали, які відповідно до діючого законодавства передбачені універсальною програмною послугою, плюс програми К1, Парламентського телеканалу «Рада» і Київської державної регіональної ТРК. Є певна проблема у Києво-Святошинсьому районі з програмами ТРК «Купол» (яка в Києві в ефірний спосіб покриває тільки цей район) і КДРТРК, і ця проблема, повідомив Ігор Курус, зачіпає три чи п’ять тисяч абонентів, «але якщо ми говоримо про 700 тисяч абонентів...». А за словами голови Нацради Віталія Шевченка, цим рішенням члени Нацради «фактично виконали рішення суду, яке сам суд не знав, як можна виконати». 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4248
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду