detector.media
14.03.2007 15:29
К1 повертається у «вузьку смугу» компанії «Воля-кабель» (доповнено)

Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, на сьогоднішньому брифінгу повідомив про вирішення конфлікту між компанією «Воля-кабель» та власниками каналів К1 і К2. За його словами, досягнута домовленість про те, що К1 повернеться у так звану «вузьку смугу» за умови, що власники каналів відмовляться від присутності там К2.

 

На засіданні Національної ради серед інших розглядалося питання щодо переоформлення ліцензії ЗАТ «Воля-кабель». Однією з умов переоформлення було врегулювання конфлікту між компанією та каналами К1 і К2.

 

За словами Ігоря Куруса, згідно з сьогоднішнім рішенням Національної Ради всі кияни, які мають доступ до «вузької смуги», матимуть можливість переглядати всі ефірні канали, які відповідно до діючого законодавства передбачені універсальною програмною послугою, плюс програми К1, Парламентського телеканалу «Рада» і Київської державної регіональної ТРК. Є певна проблема у Києво-Святошинсьому районі з програмами ТРК «Купол» (яка в Києві в ефірний спосіб покриває тільки цей район) і КДРТРК, і ця проблема, повідомив Ігор Курус, зачіпає три чи п’ять тисяч абонентів, «але якщо ми говоримо про 700 тисяч абонентів...». А за словами голови Нацради Віталія Шевченка, цим рішенням члени Нацради «фактично виконали рішення суду, яке сам суд не знав, як можна виконати». 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY