Микола Томенко: У ЗМІ мають повернутися цінності сімґї як основи духовності суспільства

7 Березня 2007
2874
7 Березня 2007
16:15

Микола Томенко: У ЗМІ мають повернутися цінності сімґї як основи духовності суспільства

2874
Микола Томенко: У ЗМІ мають повернутися цінності сімґї як основи духовності суспільства

У тематику, що її висвітлюють ЗМІ, мають повернутися цінності сім´ї як основи духовності суспільства.

Як повідомляє прес-служба віце-спікера, на цьому Микола Томенко наголосив під час круглого столу на тему «Політика держави щодо сім`ї як головного соціально-духовного інституту суспільства».

Обговорюючи проблему статусу, ролі та майбутнього інституту сім´ї в українському суспільстві, учасники круглого столу дійшли висновку, що родинні цінності сьогодні переживають системну кризу, зумовлену низкою здебільшого соціальних факторів. Серед таких, зокрема, називалися погіршення якості життя середньостатистичного українця, зростаюча диспропорція між тривалістю життя чоловіків та жінок, а також неготовність молоді до утвердження традиційних родинних цінностей.

Учасники круглого столу звернули увагу на статистичні дані, які засвідчують, що рівень цієї проблеми набуває в Україні загрозливого характеру. Незважаючи на збільшення кількості укладення шлюбів порівняно із 2005 роком, у 2006 році рівень розлучень в Україні був досить високим. Так, у 2006 році на 354 тисячі 959 шлюбів зафіксовано 179 тисяч 123 розлучення, що складає близько половини від попередньої цифри. Тобто, практично кожна друга українська родина розпадається. При цьому збільшується кількість дітей, що виховуються у неповних сім´ях, за статистикою, майже кожна третя родина у нашій країні є неповною. Кількість соціальних сиріт швидко збільшується, а точна кількість безпритульних дітей залишається нез´ясованою.

«До того ж, утвердження статусу сім´ї та ролі жінки в українському суспільстві, на жаль, не є одними із головних пріоритетів нинішнього уряду та парламентської більшості, оскільки вони не підтримують відповідних законодавчих ініціатив, спрямованих на зміцнення інституту сім´ї та забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок», – зауважив Микола Томенко.

По закінченню круглого столу його учасники ухвалили звернення до засобів масової інформації з проханням максимально сприяти інформаційній підтримці відродження та збереження родинних цінностей, формування культури сімейних відносин, підвищення відповідальності батьків за сім´ю та виховання дітей, а також допомагати утвердженню в суспільній усвідомлення фундаментальної цінності інституту сім´ї як соціальної та духовної основи нашого суспільства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2874
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду