В день річниці виходу «Відкритої Зони» авторський склад програми подав заяву до прокуратури про переслідування

6 Березня 2007
1808
6 Березня 2007
14:01

В день річниці виходу «Відкритої Зони» авторський склад програми подав заяву до прокуратури про переслідування

1808
В день річниці виходу «Відкритої Зони» авторський склад програми подав заяву до прокуратури про переслідування

6 березня опівдні авторський склад документального циклу «Відкрита Зона» (автор, режисер та журналіст) разом з генеральним продюсером продюсерського центру «Закрита Зона» подали заяву про професійне переслідування в прокуратуру міста Києва. Заяву одразу прийняли і пообіцяли негайно вжити заходів.  

 

Підставою для подання заяви стали погрози особи, яка була героєм останнього фільму циклу «Відкрита Зона». Цей фільм називався «Гра для дорослих» і був присвячений складній соціальній темі – домашнє насилля над жінками. Журналіст циклу Софія Слюсарчук розповіла свою історію про те, як впродовж багатьох років її чоловік знущався над нею фізично і морально (при цьому у фільмі не було жодного разу названо ні його прізвище, ні ім'я, оскільки чоловік відмовився від коментарів). Одразу після виходу фільму в ефір чоловік, про якого вона розповідала, почав настирливо дзвонити і погрожувати усьому авторському складу документального циклу «Відкрита Зона», а також їхнім родинам.  

 

При цьому, саме сьогодні, 6 березня виповнються рік з моменту виходу в ефір документальному циклу Наталки Фіцич «Відкрита Зона» (виробництво продюсерського центру «Закрита Зона»). 

 

«Детектор медіа»
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду