Нацрада нагадує про необхідність подання редакційних статутів ТРО до 1 березня

28 Лютого 2007
5976
28 Лютого 2007
11:40

Нацрада нагадує про необхідність подання редакційних статутів ТРО до 1 березня

5976
Нацрада нагадує про необхідність подання редакційних статутів ТРО до 1 березня

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення інформує, що відповідно до п. 2 розділу Х (Прикінцеві положення) Закону України „Про телебачення і радіомовлення” телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути і надати їх копії Національній раді протягом року з дня набрання законом чинності (до 1 березня 2007 року).

Установчі та/або статутні документи суб'єкта господарювання, який має ліцензію на мовлення, мають передбачати створення у складі органів його управління спеціального наглядового органу (редакційної ради), половина складу якого призначається засновниками або власниками телерадіоорганізації, а половина обирається творчим колективом телерадіоорганізації (п. 4 ст. 12 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”).

Нагадуємо, згідно з п. 4 ст. 57 цього закону, редакційний статут телерадіоорганізації визначає: основні вимоги до забезпечення точності, об'єктивності, неупередженості та збалансованості інформації, що розповсюджується телерадіоорганізацією; вимоги до розповсюдження конфіденційної інформації; вимоги до розповсюдження інформації про насильство; вимоги до розповсюдження інформації про злочини; вимоги до розповсюдження інформації про різні групи населення (національні та сексуальні меншини, релігійні групи, хворих та інвалідів); вимоги до захисту дітей від негативного впливу інформації, що розповсюджується телерадіоорганізацією; вимоги до перевірки достовірності інформації, одержаної від третіх осіб; вимоги до дотримання авторських та суміжних прав при розповсюдженні інформації; особливості поширення інформації про політичні партії та політиків під час виборчого процесу та поза його межами; вимоги до реклами та спонсорства; вимоги щодо недопущення прихованої реклами та одержання творчими працівниками телерадіоорганізації товарів і послуг безкоштовно або за пільговими цінами; порядок утворення, діяльності та повноваження редакційної ради.

Редакційний статут телерадіоорганізації має бути оприлюднений. Копія редакційного статуту протягом семи днів з часу його прийняття або внесення змін до нього надсилається до Національної ради (п. 6 ст. 57 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду