Всеукраїнська рекламна коаліція протестує проти заборони Нацкомісією з питань суспільної моралі реклами білизни «A jour»

23 Лютого 2007
7341
23 Лютого 2007
18:12

Всеукраїнська рекламна коаліція протестує проти заборони Нацкомісією з питань суспільної моралі реклами білизни «A jour»

7341
Всеукраїнська рекламна коаліція протестує проти заборони Нацкомісією з питань суспільної моралі реклами білизни «A jour»

27 лютого о 13.30 в інформаційній агенції УНІАН відбудеться прес-конференція представників Всеукраїнської рекламної коаліції, Національної комісії з питань захисту суспільної моралі та власника Будинку модної білизни «A jour». Приводом для прес-конференції стала заборона рекламних плакатів білизни «A jour», знятих фотографом Олександром Мордерером. У середині лютого Національна комісія з питань захисту суспільної моралі винесла таке рішення на підставі Закону «Про захист суспільної моралі». Але, згідно з висновками юристів Всеукраїнської рекламної коаліції, макети не мають сексуально-еротичного характеру.

 

«Даже не читая пресс-релиза, могу сказать, да, видел результаты экспертизы национальной комиссии по вопросам морали. Наша внутренняя экспертиза, которая проводится согласно ст. 29 Закона Украины «Про рекламу» и экспертизы Национальной экспертной комиссии, которая проводится согласно Закона «О защите общественной морали».  Мы принципиально разошлись в выводах: они посчитали эротическими сюжетами рекламу женского белья, мы, наоборот, не посчитали эротическими. Вот собственно все. Разве нельзя трусы рекламировать? Решенье, кто прав или не прав, пусть выносит суд, общественность... А выглядит так, что мы, как на конкурсе красоты? Он считает, что он красивый. Вы считаете, что тот, другой, менее красивый? На вопрос о том, должна ли эта реклама быть запрещена, мы отвечаем: НЕТ», - сказав «Телекритиці» Максим Лазебник.

 

«ТК» звернулась по коментарі до Катерини Котенко,  виконавчого директора Індустріального телевізійного комітету і члена Національної єкспертної комісії з питань захисту суспільної моралі. За її словами, вона не лише нічого не знала про це рішення, але вже понад півроку не отримувала від Нацкомісії жодного повідомлення. «Мені йдеться про те, щоб зрозуміти, як насправді працює така комісія. Бо мене б мали принаймні інформувати про засідання, які, cхоже на те, все-таки відбуваються. Більше того, коли я бачилася з окремими членами Національної експертної комісії з питань моралі, то завжди цікавилася у них, чи проходять засідання, в якому саме приміщенні, чи збирається, зрештою, кворум (?). Вони запитували те ж саме і в мене... Адже ще півроку тому ми не мали навіть свого офісу. Тоді ще я написала комісії листа, в якому просила поінформувати мене про стан справ у цій організації, а якщо я більше не член цієї комісії, то чому мені досі не повідомили про це? Що ж, доведеться писати наступного листа», - сказала Катерина Котенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду