Ганна Герман обурена фразою секретаря Донецької міськради про «фольклорний» статус української мови

22 Лютого 2007
9331
22 Лютого 2007
16:15

Ганна Герман обурена фразою секретаря Донецької міськради про «фольклорний» статус української мови

9331
Ганна Герман обурена фразою секретаря Донецької міськради про «фольклорний» статус української мови

Сьогодні народний депутат, член Партії регіонів Ганна Герман розповсюдила заяву, в якій висловила своє обурення висловлюваннями секретаря Донецької міської ради Миколи Левченка стосовно української мови.

Зокрема, у заяві говориться:

«Назвавши українську мову мовою фольклору, потреба в якій відпаде, Микола Левченко не лише перекреслив глибинні пласти української культури, визнані усім світом, він образив пів України і наніс великої шкоди власне російській мові, давши підстави говорити про якусь противагу, яка існує між українською та російською мовою в Україні».

На думку Герман, заява Левченка лише зашкодила російській мові в Україні. «Захищати російську мову треба, але той, хто при цьому принижує українську, є провокатором і наносить величезної шкоди власній державі і народові», – сказано наприкінці заяви.

Нагадаємо, що вчора, 21 лютого, секретар Донецької міської ради Микола Левченко, говорячи про статус російської мови в Україні, висловив впевненість в тому, що державною мовою України неодмінно стане російська, а українська залишиться для пісень та анекдотів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду