detector.media
22.02.2007 16:15
Ганна Герман обурена фразою секретаря Донецької міськради про «фольклорний» статус української мови

Сьогодні народний депутат, член Партії регіонів Ганна Герман розповсюдила заяву, в якій висловила своє обурення висловлюваннями секретаря Донецької міської ради Миколи Левченка стосовно української мови.

Зокрема, у заяві говориться:

«Назвавши українську мову мовою фольклору, потреба в якій відпаде, Микола Левченко не лише перекреслив глибинні пласти української культури, визнані усім світом, він образив пів України і наніс великої шкоди власне російській мові, давши підстави говорити про якусь противагу, яка існує між українською та російською мовою в Україні».

На думку Герман, заява Левченка лише зашкодила російській мові в Україні. «Захищати російську мову треба, але той, хто при цьому принижує українську, є провокатором і наносить величезної шкоди власній державі і народові», – сказано наприкінці заяви.

Нагадаємо, що вчора, 21 лютого, секретар Донецької міської ради Микола Левченко, говорячи про статус російської мови в Україні, висловив впевненість в тому, що державною мовою України неодмінно стане російська, а українська залишиться для пісень та анекдотів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY