Замість Максима Драбка і Олександра Бондаренка «Точку зору» на Першому вестиме Юрій Громницький

22 Лютого 2007
15504
22 Лютого 2007
15:17

Замість Максима Драбка і Олександра Бондаренка «Точку зору» на Першому вестиме Юрій Громницький

15504
 Замість Максима Драбка і Олександра Бондаренка «Точку зору» на Першому вестиме Юрій Громницький

Максим Драбок та Олександр Бондаренко більше не ведуть програму «Точка зору» на Першому національному. Відтепер єдиним ведучим програми буде Юрій Громницький. Раніше він працював у програмі «Сніданок з «1+1», а до того – на українській службі Бі-Бі-Сі.

 

Коментуючи свій відхід від програми «Точка зору», Максим Драбок зазначив, що це було спільне рішення його, Олександра Бондаренка та керівництва каналу. «Я повертаюсь у «поле» – до відряджень, сюжетів і прямих включень. Є можливість попрацювати журналістом, і цю можливість варто використовувати, бо чим далі, тим важче переходити з крісла ведучого до штативів і камер», – сказав Максим. Надалі він працюватиме лише кореспондентом інформаційної служби.

 

На думку директора ТВО «Новини» Ігоря Федоріва, це рішення посилить як «Точку зору», так і інформаційну програму «Новини».

 

«Лише восени минулого року програма «Точка зору» почала виходити регулярно з понеділка по пятницю о 19-15. Добросовісно і професійно працюючи над цією програмою, її ведучі Максим Драбок та Олександр Бондаренко, природно, стали менше залучатися до підготовки новин, – сказав Ігор Федорів. – Кожен раз ми відчували гостру нестачу високопрофесійних матеріалів Максима та Сашка, яких я вважаю одними з найкращих кореспондентів нашого каналу в країні. З іншого боку, ми стали усвідомлювати, що програма «Точка зору» як з технологічнних, так і з іміджевих міркувань потребує одного ведучого».

 

Саме тому, за його словами, було вирішено запросити на цю посаду Юрія Громницького, який до цього працював на «1+1»: «Наш вибір не в останню чергу зумовлений і тим, що Юрій багато років працював спочатку у Римі, а потім у Лондоні у штаті української служби Бі-Бі-Сі. Ми сподіваємося, що його досвід та уміння будуть надзвичайно цінними для Національної телекомпанії України, особливо у період трансформації державного мовлення у суспільне. Ми розраховуємо на те, що Максим та Сашко будуть авторами головних сюжетів випусків новин, а також розвиватимуть набуті навички ведучих у прямих включеннях з місць головних подій в країні та за кордоном. ТВО «Новини» також здійснює прямі трансляції суспільно значущих подій, і – як ми переконались – тут уміння та досвід Сашка та Максима надзвичайно цінні».

 

На запитання, чи буде змінена концепція програми у зв’язку з приходом нового ведучого, Ігор Федорів відповів: «Це питання майбутнього. На цей момент стоїть завдання поглибити програму, а саму розмову з гостем зробити динамічнішою та гострішою. Водночас роль ведучого має бути більш активною і ми сподіваємось, що досвід Юрія буде сприяти цьому».

 

Максим Драбок і Олександр Бондаренко працюватимуть над іншими проектами. Зокрема, Олександр Бондаренко вже готується знімати документальний фільм про Чорнобиль. Максим Драбок розповів «Детектор медіа», що думає над новою програмою: «Можливо, це теж буде розмовний жанр, але програма відрізнятиметься від «Точки зору». Але цей проект зявиться не скоро – наразі є лише ідея, тож про концепцію говорити передчасно».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду