Ольга Герасим’юк: «Нацрада представила для розгляду якісний звіт»

21 Лютого 2007
20698
21 Лютого 2007
15:25

Ольга Герасим’юк: «Нацрада представила для розгляду якісний звіт»

20698
Ольга Герасим’юк: «Нацрада представила для розгляду якісний звіт»

"Нацрада представила для розгляду якісний звіт, і ми можемо говорити про позитивні зрушення в телерадіопросторі України", – сказала в інтерв’ю сайту RAZOM член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ольга Герасим’юк.

Вона позитивно відзначила моніторинги, які запровадила Нацрада щодо виконання ліцензійних вимог. "Такі моніторинги сприяють законослухняності телерадіомовників", – додала Герасим’юк.

За словами народного депутата, прослідковується позитивна тенденція на телебаченні та радіо щодо трансляції програм державною мовою. "Нині наш телерадіопростір підтягується до європейських стандартів, – наголосила вона. – Також профільний комітет ухвалив документ з рекомендаціями для Національної ради з питань телебачення та радіомовлення".

Герасим’юк також порадила народним депутатам під час розгляду звіту у парламенті, оцінювати його професійно, а не ситуативно.

Вона наголосила на тому, що за часів президентства Ющенка, медіа отримали багато здобутків, зокрема свободу слова. "Однак існують питання щодо подальших тенденцій телерадіопростору, наприклад, розбудовувати інформаційний простір за рахунок нових компаній чи дати дорозвинутися тим каналам, які вже існують. На фоні цього я вважаю, що в Україні має бути якісне телебачення", – підкреслила Герасим’юк.

Нагадаємо, що вчора, 20 лютого, комітет рекомендував Верховній Раді взяти до відома звіт Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20698
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду