Харківська мерія позбавила акредитації кореспондента «Комерсант-Україна» за «дезінформацію»

20 Лютого 2007
2330
20 Лютого 2007
12:07

Харківська мерія позбавила акредитації кореспондента «Комерсант-Україна» за «дезінформацію»

2330
Харківська мерія позбавила акредитації кореспондента «Комерсант-Україна» за «дезінформацію»
 

Харківська міська рада позбавила акредитації кореспондента газети "Комерсант-Україна" Марію Спалек за те, що журналіст "наполегливо дезінформує жителів України щодо реформування житлово-комунального господарства в Харкові".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міськради, опублікованому на її офіційному сайті.

"Вже кілька разів у матеріалах видання на цю тему були неперевірена інформація і явно тенденційний стиль. Усі ці матеріали виходили з-під пера харківського кореспондента видання Марії Спалек і її київського колеги Олега Гавриша, що спільними зусиллями поширювали недостовірну інформацію", – говориться в документі.

Як приклад поширення такої інформації прес-служба міськради навела статтю "Сервіс знайшли надмірно нав'язливим", опубліковану в газеті від 19 лютого.

Прес-служба міськради також зажадала спростування даної інформації і публічних вибачень.

У свою чергу, Марія Спалек сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що у своїй роботі не ставила задачу дискредитувати владу Харкова.

"Стиль нашого видання – це подача фактів. У цій статті є повідомлення джерела, що зі зрозумілих причин не назване. У телефонній розмові Олег Гавриш і керівництво газети підтвердили мені, що в них є диктофонний запис коментарів, який вони готові надати в суді", – підкреслила корреспондент.

Спалек також завагалася з відповіддю щодо того, чим їй загрожує позбавлення акредитації.

"Що це за собою потягне, я не знаю, напевно, можуть не пускати в будинок міськради. Я ще не думала, чи буду я туди ходити. У будь-якому випадку, у мене зараз багато роботи, а ця ситуація віднімає час", – пояснила вона.

У статті Спалек, через яку її позбавили акредитації, говориться, що у п'ятницю урядовий комітет з ПЕК виступив проти нової схеми розрахунків за електроенергію, газ і тепло, створеної харківською владою.

Прокуратура Харкова заявила про намір заперечити нову систему розрахунків у суді, оскільки вона практично позбавляє Національну комісію регулювання електроенергетики (НКРЕ) і уряд контролю над формуванням тарифів на енергоносії, говориться в статті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду