Колектив Першого ділового офіційно звернувся до власника каналу Ігоря Шкірі (текст)

15 Лютого 2007
1672
15 Лютого 2007
16:10

Колектив Першого ділового офіційно звернувся до власника каналу Ігоря Шкірі (текст)

1672
 Колектив Першого ділового офіційно звернувся до власника каналу Ігоря Шкірі (текст)

Колектив Першого ділового офіційно звернувся до власника каналу, народного депутата, члена фракції Партії регіонів Ігоря Шкірі. Про це повідомив «ТК» представник Медіа-профспілки, редактор відділу економіки Першого ділового Андрій Деркач. За його словами, проблеми на каналі досі не вирішено – 10%, які були зняті з зарплатні всього колективу, не повернули частині працівників каналу. Топ-менеджери каналу обіцяють, що Ігор Шкіря, який має приїхати в Україну 17 лютого, зустрінеться із колективом 19 лютого. Журналістам обіцяно індивідуальні зустрічі, проте, на думку Андрія Деркача, власник зустрінеться лише з найактивнішими.

 

Андрій Деркач також повідомив, що невиплату грошей за чергування у новорічні свята пояснили тим, що головний редактор неправильно подала документи. Хоча, за його словами, насправді документи проходили кілька інстанцій перевірки.

 

«Детектор медіа» отримала текст заяви, який публікує повністю:

 

 

Народному депутатові

Шкірі І.М.

Копії генеральному директорові

Єфремовій Л.І.,

Голові комітету ВР 
з питань свободи слова та інформації

Шевченкові А.В.

 

ЗАЯВА

 

Ми, працівники, ЗАТ «Українська Незалежна Телерадіокомпанія «Заграва», обурені фактом штрафу у 10-відсотковому розмірі посадового окладу, який був вирахуваний із зарплати за січень 2007 року. На прохання до менеджменту та бухгалтерії пояснити причину штрафу нам було заявлено, що у такий спосіб колектив покараний за зниження рейтингу каналу. Нам також було повідомлено, що це рішення приймали Ви.

 

Також із зарплати за січень було вирахувано близько 20 відсотків за перші 10 днів січня. При цьому було сказано, що ці дні були неробочими  для більшості працівників. Ми висловлюємо категоричну незгоду з таким рішенням, оскільки матеріали, які пішли в ефір у ці дні, були підготовлені додатково напередодні новорічних свят. Отже, для більшості працівників новорічні свята фактично були відгулами. Тому вимагаємо оплатити ці відгули. Хочемо акцентувати увагу на ще одному аспекті. Більшості працівників каналу не було сплачено зарплату за 8 січня – офіційний святковий день з нагоди Різдва Христова. Подібні дії принижують релігійні почуття православних християн та греко-католиків, працюючих на каналі.

 

Ми вимагаємо вибачення за такі дії.

 

Також викликав обурення факт політичної цензури на каналі. Йдеться про додатковий штраф, накладений на головного редактора Світлану Коляду за вихід в ефір сюжету зі Львова про запровадження пільг для ветеранів Української повстанської армії. Нам відомо, що причиною штрафу стала не якість цього сюжету, а саме його тема. Штраф, накладений на головного редактора, ми розцінюємо як цензуру і спробу перешкоджання журналістам об’єктивно висвітлювати події, важливі для громадян країни.  

 

Хоча штраф на сьогодні скасовано, частині працівників досі гроші не повернули. Неоплаченим залишаються відгули першого робочого тижня цього року. Заради недопущення подібних ситуацій у майбутньому, вимагаємо публічних пояснень на зборах трудового колективу. Окрім того, вимагаємо укласти колективну угоду, де буде визначено основні принципи роботи Першого ділового та його працівників,  а також угоду про засади редакційної політики. Крім того, ми вимагаємо повернення на роботу головного редактора Світлани Коляди та скасування штрафу, накладеного на неї за сюжет про пільги для ветеранів УПА.

 

Підписи працівників додаються

(усього 80, 2 – із зауваженнями).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1672
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду