26 лютого Оболонський суд слухатиме справу за позовом Валерія Ткачука до Леоніда Черновецького

13 Лютого 2007
6350
13 Лютого 2007
10:51

26 лютого Оболонський суд слухатиме справу за позовом Валерія Ткачука до Леоніда Черновецького

6350
26 лютого Оболонський суд слухатиме справу за позовом Валерія Ткачука до Леоніда Черновецького

26 лютого в Оболонському суді міста Києва має слухатися справа за позовом директора ТРК «Київ» Валерія Ткачука до міського голови Леоніда Черновецького про незаконне звільнення його з посади директора телекомпанії. Про це «ТК» повідомив сам Валерій Ткачук.

 

Нагадаємо, що розпорядженням новообраного мера від 15 травня 2006 року Валерія Ткачука було звільнено з посади директора ТРК «Київ» «у звязку із завершенням терміну дії контракту».

 

Ще навесні Ткачук подав два позови на дії міського голови, оскаржуючи наказ про відсторонення від роботи і проведення службового розслідування. 12 січня 2007 року Оболонський суд визнав це розпорядження незаконним і частково задовільнив позов Валерія Ткачука, постановивши виплатити йому 1 тисячу гривень моральних збитків (колишній директор ТРК «Київ» вимагав 50 тис.) та 3 тисячі гривень судових витрат. У другому позові він оскаржував наказ про звільнення. Однак розгляд справи за цим позовом було призупинено у зв’язку з розглядом іншої справи в Оболонському суді. «Оболонський суд вирішив, що, поки не буде вирішено справу по відстороненню, не може розглядатися справа про звільнення. Ми подали апеляційну скаргу. Апеляційний суд задовільнив наші вимоги», – наголошує Ткачук.

 

Коментуючи позовні вимоги для «ТК», Валерій Ткачук сказав: «Я не державний службовець, і мер не має права відсторонити мене від обов’язків. Я керівник комунального підприємства. Контракт, який я підписував з Олександром Омельченком, дійсний до 2011 року. Мене не мали права звільняти без попередження. Я є учасником  ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, тож мені мають або надати мені іншу роботу, або цілий рік виплачувати заробітну плату, поки я не знайду роботу. Це якщо не брати до уваги те, що в мене є контракт».

 

Також він зазначив, що, за його інформацією, зараз на суддів, котрі розглядатимуть його справу, чиниться тиск з боку міської влади: «Наскільки мені відомо з неофіційних джерел у суді, зараз на суддю Оболонського райсуду Поліщук, яка веде мою справу, тиснуть».

 

Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду