Нацрада відзвітувалася перед журналістами про свою діяльність у 2006-му році

1 Лютого 2007
15946
1 Лютого 2007
18:32

Нацрада відзвітувалася перед журналістами про свою діяльність у 2006-му році

15946
Нацрада відзвітувалася перед журналістами про свою діяльність у 2006-му році

Сьогодні, на прес-конференції в УНІАН, частина якої транслювалася в прямому ефірі на 5 каналі, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення презентувала свій Звіт за  2006 рік. Розповідаючи про результати діяльності Національної ради України у минулому році, голова цього органу Віталій Шевченко висловив думку, що одним із основніх здобутків було те, що в українській ТБ-індустрії почав домінувати укранський інформаційний продукт (згідно зі звітом, «обсяг національного продукту для телебачення в середньому по країні становить 75 %»). Він зауважив, що у 2006 році Національна рада стала тим органом, яка започаткувала в Україні впровадження цифрового мовлення (хоча про цьогорічні проблеми із запровадженням «цифри», про які розповідав раніше «ТК», не згадав).  Також Віталій Шевченко назвав минулий рік безпрецедентним у плані поєднання зусиль різних органів, які так чи інакше причетні до інформаційної галузі, – самої Національної Ради, Держкомзв’язку, Укрчастотнагляду, парламентського комітету з питань свободи слова та інформації та Держкомтелерадіо. Окрім того, на думку голови Національної ради, 2006-й став роком, коли цей орган почав приділяти більше уваги місцевим мовникам. Серед здобутків було названо і прозорість роботи цього органу та його доступність для громадськості. Девіз на майбутнє для інформаційної галузі Віталій Шевченко сформулював так: «Слухай українське, дивись українське, виробляй українське».

 

Значну частину прес-конференції відвели під «показ слайдів» – тобто діаграм, які ілюстрували діяльність Нацради минулого року у кількісному вимірі (планові та позапланові перевірки ТРО, структура порушень ТРО норм законодавства та ліцензійних умов та інші характеристики, з якими можна ознайомитися у звіті Нацради).   

 

Оскільки згідно з п. 5 ст. 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «за результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді, що має наслідком відставку її членів у повному складі», «ТК» запропонувала голові або присутнім на прес-конференції членам Нацради висловити свій прогноз щодо можливості затверждення або незатвердження звіту у парламенті і відповісти на запитання: від чого, на їхню думку, це більше залежить – від змісту звіту або від політичного розкладу у Верховній Раді. У відповідь Віталій Шевченко сказав, зокрема, таке: «Ми дбали про те, щоб все це було корисно для самої галузі. Що стосується прийняття-неприйняття, ми сподіваємося, що ця аналітика, оці результати роботи, якщо до неї буде фахове ставлення, то несприйнятим і неприйнятим воно бути не може».

 

Михайло Мазурін, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15946
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду