detector.media
01.02.2007 18:32
Нацрада відзвітувалася перед журналістами про свою діяльність у 2006-му році

Сьогодні, на прес-конференції в УНІАН, частина якої транслювалася в прямому ефірі на 5 каналі, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення презентувала свій Звіт за  2006 рік. Розповідаючи про результати діяльності Національної ради України у минулому році, голова цього органу Віталій Шевченко висловив думку, що одним із основніх здобутків було те, що в українській ТБ-індустрії почав домінувати укранський інформаційний продукт (згідно зі звітом, «обсяг національного продукту для телебачення в середньому по країні становить 75 %»). Він зауважив, що у 2006 році Національна рада стала тим органом, яка започаткувала в Україні впровадження цифрового мовлення (хоча про цьогорічні проблеми із запровадженням «цифри», про які розповідав раніше «ТК», не згадав).  Також Віталій Шевченко назвав минулий рік безпрецедентним у плані поєднання зусиль різних органів, які так чи інакше причетні до інформаційної галузі, – самої Національної Ради, Держкомзв’язку, Укрчастотнагляду, парламентського комітету з питань свободи слова та інформації та Держкомтелерадіо. Окрім того, на думку голови Національної ради, 2006-й став роком, коли цей орган почав приділяти більше уваги місцевим мовникам. Серед здобутків було названо і прозорість роботи цього органу та його доступність для громадськості. Девіз на майбутнє для інформаційної галузі Віталій Шевченко сформулював так: «Слухай українське, дивись українське, виробляй українське».

 

Значну частину прес-конференції відвели під «показ слайдів» – тобто діаграм, які ілюстрували діяльність Нацради минулого року у кількісному вимірі (планові та позапланові перевірки ТРО, структура порушень ТРО норм законодавства та ліцензійних умов та інші характеристики, з якими можна ознайомитися у звіті Нацради).   

 

Оскільки згідно з п. 5 ст. 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «за результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді, що має наслідком відставку її членів у повному складі», «ТК» запропонувала голові або присутнім на прес-конференції членам Нацради висловити свій прогноз щодо можливості затверждення або незатвердження звіту у парламенті і відповісти на запитання: від чого, на їхню думку, це більше залежить – від змісту звіту або від політичного розкладу у Верховній Раді. У відповідь Віталій Шевченко сказав, зокрема, таке: «Ми дбали про те, щоб все це було корисно для самої галузі. Що стосується прийняття-неприйняття, ми сподіваємося, що ця аналітика, оці результати роботи, якщо до неї буде фахове ставлення, то несприйнятим і неприйнятим воно бути не може».

 

Михайло Мазурін, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY