Андрій Шевченко: «Єдиний вихід із ситуації на «Інтері» - негайні переговори між менеджментом»

31 Січня 2007
6520
31 Січня 2007
14:30

Андрій Шевченко: «Єдиний вихід із ситуації на «Інтері» - негайні переговори між менеджментом»

6520
Андрій Шевченко: «Єдиний вихід із ситуації на «Інтері» - негайні переговори між менеджментом»

Як відомо, колектив каналу «Інтер» скерував відкритий лист до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Ситуацію на каналі «Інтер» прокоментував голова Комітету Андрій Шевченко.

 

«Ситуація серйозніша, ніж здавалося спочатку. Сторони зайшли занадто далеко в протистоянні. Єдиний вихід на цей момент – це негайні переговори між менеджментом і працівниками. Вхідними умовами могло б бути визнання двох позицій. З одного боку, працівники визнають, що менеджмент уповноважений міняти сітку міняти програм, випускати нові програми і не обов’язково пояснювати свої дії. З іншого боку, другою вхідною умовою для таких переговорів могло б стати визнання того, що працівники вправі наполягати на отримання грошей за відпрацьований період. Умовно кажучи, якщо сьогодні 31 січня, то йдеться про повну суму за відпрацьований місяць.

 

Якщо ці дві вхідні позиції визнаються сторонами, то я думаю, що далі можна було б шукати компроміс. Варіантом компромісу може стати чітка дата, з якої на «Інтері» будуть запроваджені нові правила гри, коли можуть бути змінені зарплати, премії і нарахування, які раніше сприймались працівниками як гарантовані.

 

Зі свого непростого менеджерського досвіду на НТКУ я знаю, що лише розуміння цих двох вхідних умов дає якійсь шанс домовитись, якщо працівники ставлять питання, що моя зарплата є непорушною, і непорушною назавжди, або якщо працівник намагається заблокувати зміну сітки чи зміну кадрів, то це не є нормальною вхідною умовою для переговорів. Угоди, підписані працівниками, дають менеджменту великі можливості інтерпретувати їх по-різному. Тому компроміс можливий лише за доброї волі з двох боків.

 

Я, як голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, можу сказати, що на адресу Комітету був скерований лист працівників «Інтера». Я його ще не тримав у руках, але, не читаючи листа, можу сказати, що Комітет підключиться до цієї теми, коли розпочнеться сесія. Я думаю, що нам немає сенсу втручатись у внутрішньокорпоративний конфлікт, але сенс подумати, як нам застрахувати мас-медіа від таких збурень у майбутньому. Адже медіавиробництво – це не ковбасний цех і не базар, а суспільно значимий бізнес».

 

 Нагадаємо, лист був також скерований до Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, куди надійшов 29 січня. Це підтвердив сьогодні на брифінгу Юрій Сторожук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду