УАВПП та UMC запрошують до Школи якісної журналістики

25 Січня 2007
10039
25 Січня 2007
11:55

УАВПП та UMC запрошують до Школи якісної журналістики

10039
УАВПП та UMC запрошують до Школи якісної журналістики

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) та Мобільний оператор UMC запрошують до першої в Україні Школи якісної журналістики.

Як сказано у відповідному повідомленні, метою створення школи є навчити молодих журналістів, особливо з регіонів, принципам якісної професійної роботи та побудови сучасних мас-медіа. Для досягнення цієї мети Школа планує запросити діючих сильних практиків мас-медіа - як редакторів, так і видавців - дати уроки молодим журналістам. Таким чином, програма навчання у Школі має комбінувати теорію й практику.


Навчання в Школі буде складатися з чотирьох модулів, які будуть присвячені таким темам:

Модуль 1. (16-17 березня) Бізнес-модель видавництва періодичного ЗМІ. Роль журналіста в успішності видавничого бізнесу. Жанри журналістики.

Модуль 2. (15-16 червня) Джерела інформації та принципи роботи з інформацією. Успішне інтерв’ю. Основи психології та конфліктології.

Модуль 3. (14-15 вересня) Спілкування с PR-спеціалістами. Основи та практика паблік рілейшнз. Правові та етичні норми роботи журналіста.

Модуль 4. (23-24 листопада) Основи економічної журналістики та журналістики підприємства. Друковані ЗМІ та Інтернет. Сучасні тенденції та онлайн-журналістика.


Слухачами «Школи якісної журналістики» можуть стати особи віком від 21 до 28 років, що мають вищу або незакінчену вищу освіту, цікавляться журналістикою і мають власні надруковані роботи. Для цього потрібно надіслати організаторам:

- заповнену Заявку на участь у першому модулі Школи якісної журналістики. Завантажити форму заявки (.doc, 155 Kb)

- своє резюме (як зазначається, що детальніше буде опис, то більше у кандидата шансів пройти конкурсний відбір).

- супроводжувальний лист, що містить пояснення, чому саме Вас слід обрати для участі в навчанні, чому Ви бажаєте приймати участь у навчанні в Школі.

- три надруковані роботи, які мають відображати загальні риси публікацій кандидата: тематику, стиль викладення інформації, налаштованість матеріалів на потреби читача тощо.

Термін прийому заявок на 1 модуль – до 14 лютого (за поштовим штемпелем).


Отримана інформація буде розглянута Радою Піклувальників, яка винесе своє рішення щодо кожної кандидатури. Це рішення й стане заключним етапом відбору. В деяких випадках, можливо, буде проведена телефонна співбесіда з одним з членів Ради. Кінцевий список учасників 1 модуля буде оголошено 28 лютого.

Набір слухачів буде оголошуватись та здійснюватись окремо на кожен модуль. За результатами атестації після першого модуля, будуть відібрані 3 представники для участі в подальшому навчанні. Кількість слухачів на кожен модуль – 25 осіб. Навчання в Школі безкоштовне.


Листи з відміткою «Школа якісної журналістики» слід надсилати на адресу: 01033, м.Київ, вул. Шота Руставелі, 38-Б, оф.16, УАВПП.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, за телефонами: (044) 287 1551, 289 6374, 289 0486, e-mail: school@uapp.org. Контактна особа – Наталя Гребьонкіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10039
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду