Олександр Бригинець: Призначення Джангірова – запізніла спроба посилити команду мера

24 Січня 2007
8411
24 Січня 2007
12:07

Олександр Бригинець: Призначення Джангірова – запізніла спроба посилити команду мера

8411
Олександр Бригинець: Призначення Джангірова – запізніла спроба посилити команду мера

Як уже повідомляла «ТК», міський голова Києва Леонід Черновецький особистим розпорядженням призначив виконувачем обовязків головного редактора газети «Хрещатик» Дмитра Джангірова.

 

Цю подію «Детектор медіа» прокоментував депутат Київської міської ради, секретар Комісії з питань культури та інформаційної політики, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Бригинець.

 

За його словами, на сьогодні всіх виконувачів обов’язків головних редакторів міських комунальних ЗМІ призначає сам Черновецький. «Якби депутати не знехтували принципом і дотримувалися процедури, то, згідно з положенням про конкурс, механізм призначення головних редакторів був би інший. А саме, коли на вересневій сесії депутати звільнили всіх головних редакторів із посад через закінчення контракту, вони мали на тому ж засіданні призначити їх тимчасово в.о.», - каже Олександр Бригинець.  Після цього мав бути оголошений конкурс на заміщення посад, і відповідно до їх результатів - призначені головні редактори.

 

«Я член конкурсної комісії і знаю, що протягом чотирьох місяців вона не збиралася і не розглядала жодних кандидатур. Натомість Черновецький вже призначив своїх в.о. у «Вечірньому Києві», «Українській столиці» та «Хрещатику». Тепер, щоб змінити на краще свій імідж, вони взяли курс на те, щоб призначати в.о. відомих журналістів. Вони хочуть зібрати команду людей, які за допомогою різних піар-проектів мають допомогти команді мера вийти з глухого кута. Ці відомі журналісти будуть працювати в.о. або просто писатимуть якісь матеріали, напівлегально працюючи піарщиками мера. Є інформація, що для виправлення ситуації запросили і політологів, але вони без журналістів не обійдуться.

 

Таким чином призначення Дмитра Джангірова не має на меті посилення газети. Це спроба посилення команди мера. Але, на мою думку, це запізнілі кроки. Ні пайки, ні Джангіров ситуації не виправлять. В інших комунальних ЗМІ, гадаю, буде використана та сама схема - Черновецький збирає потужну команду для просування своїх ідей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду