Юрій Стець прокоментував ситуацію з регіональними кореспондентами 5 каналу

16 Січня 2007
11583
16 Січня 2007
14:25

Юрій Стець прокоментував ситуацію з регіональними кореспондентами 5 каналу

11583
 Юрій Стець прокоментував ситуацію з регіональними кореспондентами 5 каналу

Вчора «ТК» повідомляла, що між менеджментом 5 каналу та регіональними кореспондентами було досягнуто згоди. Юрій Стець, генеральний продюсер «5 каналу», відповів на запитання «ТК» щодо умов компромісу між каналом та власкорами та планів щодо подальшого реформування та розвитку регіональної мережі.

 

«ТК»: Які результати мала зустріч менеджменту 5 каналу з власкорами, яка відбулась 10 січня?

Ю.Стець:  Перш за все, ми дали зрозуміти людям, які приїхали, що мета зустрічі – це довести, що ми  намагаємось розвивати такий інформаційний сегмент, як регіональні новини. Люди почули, що подібного продукту у нас буде більше, і їхня робота є цінною.  Ще одним важливим меседжем у розмові було те, що ми обов’язково мали опрацювати та підбити підсумок 2006 року, щоб зрозуміти наші надбання по кожному відділу 5 каналу. Зокрема, це стосувалося й регіональних представництв. За фактом зустрічі було оголошено, що ми задоволені роботою донецького, львівського, кримського, дніпропетровського, харківського та луганського представництв. На жаль, з технічних причин – через те, що не було квитків, – до нас не доїхав херсонський кореспондент. Ми будемо шукати інших журналістів в Одесі та на Прикарпатті (замість Вячеслава Касіма та Іванни Янчук, - «ТК»). Такий основний результат зустрічі.

 

«ТК»: За нашою інформацією, кореспондентам запропонували оформитись як СПД для співпраці з каналом. Для чого це потрібно? Чи було це обовязковою умовою?

Ю. Стець: Це не було обовязковою умовою. Ті працівники, які працювали і залишаються працювати на 5 каналі (Донецьк, Крим, Дніпропетровськ, Харків та Луганськ),  залишаються, як і були, штатними працівниками з усіма відповідними наслідками. Що ж до СПД, то ця ідея виникла в нас у розмові із дніпропетровським представництвом. Ми зрозуміли, що є необхідність формалізувати наші стосунки. Ми  вимагаємо від наших регіональних кореспондентів не тільки певної кількості, але також певної якості матеріалів, а юридично ми не можемо якимось чином це проконтролювати. Це можливо тільки за умови укладання із ними відповідної угоди. Форма СПД як раз таку можливість і надає. Тобто, ми отримуємо від журналіста 22 матеріали на місяць, за що платимо йому визначену суму грошей. Отже, форму СПД нами впроваджено просто як одну з форм співпраці. Але обовязковою умовою це не є.

 

«ТК»: Чи буде збільшено фінансування корпунктів, оплата праці власкорів?

Ю.Стець: Так. Про це вже говорилося неодноразово: і перед, і під час цієї незрозумілої «хвилі» з приводу звільнення чи не звільнення власкорів. Говорилося про те, що бюджет 2007 року є більшим, ніж бюджет 2006-го, і, відповідно, це так само стосується і регіональних представництв. Я також говорив вже про те, що ми хочемо мати у кожному з 25 регіонів представника, ми хочемо мати інформацію з усієї України, і під це є у бюджеті кошти.

 

«ТК»: Чи заплановане в наступному році збільшення кількості ПТС у регіонах?

Ю.Стець: Звичайно. Це так само є в бюджеті. При чому, ми хочемо не тільки мати більшу кількість пересувних телевізійних станцій у регіонах, але, я думаю, що і в місті Києві у нас протягом року зявиться ще одна ПТС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11583
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду