Помер «батько» анімаційного персонажа Скубі-Ду, американський мультиплікатор Івао Такамото (фото)

9 Січня 2007
7563
9 Січня 2007
15:42

Помер «батько» анімаційного персонажа Скубі-Ду, американський мультиплікатор Івао Такамото (фото)

7563
Помер «батько» анімаційного персонажа Скубі-Ду, американський мультиплікатор Івао Такамото (фото)

У Лос-Анджелесі у віці 82 років помер Івао Такамото (Iwao Takamoto), американський мультиплікатор японського походження, творець популярного персонажа - дога Скубі-ду (Scooby-Doo). Художник, як відзначає агентство Reuters, помер рівно за три тижні після смерті іншого знаменитого аніматора і колеги Такамото - Джозефа Барбери (Joseph Barbera).

 

Івао Такамото розпочав свою кар`єру в мультиплікації на студії Уолта Діснея в 1947 році. Він брав участь у створенні таких класичних стрічок, як "Попелюшка", "Спляча красуня", "101 далматинець". У 1961 році художник перейшов на роботу до Уїльяма Ханни і Джозефа Барбери, чия студія Hanna-Barbera зараз належить концерну Warner Bros. Працюючи у Ханни і Барбери, Такамото намалював багато персонажів для популярних мультиплікаційних серіалів, зокрема для "Скубі-ду", "Флінтстоунів" і "Джетсонів". Також Такамото був режисером повнометражних мультфільмів "Павутина Шарлоти" (1973) і "Джетсони" (1990).

 

У 2005 році Івао Такамото отримав велику золоту медаль за багаторічний внесок у мистецтво мультиплікації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду