Нацкомісія з утвердження свободи слова при Президенті України схвалила Типові правила акредитації журналістів

29 Грудня 2006
30303
29 Грудня 2006
11:36

Нацкомісія з утвердження свободи слова при Президенті України схвалила Типові правила акредитації журналістів

30303
Нацкомісія з утвердження свободи слова при Президенті України схвалила Типові правила акредитації журналістів

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України схвалила Типові правила акредитації працівників засобів масової інформації та незалежних журналістів при органі влади. Про це йдеться у поширеному сьогодні інформаційному повідомленні.

 

Як повідомляється, це стало відповіддю на останні випадки порушень прав журналістів та ЗМІ щодо доступу до інформації шляхом встановлення правил акредитації, які суперечать законодавству України.

 

За словами голови Комісії Тараса Петріва, такий документ є «доброю вісткою для всіх українських журналістів в переддень Нового року», бо його   укладено на підставі українського законодавства та відповідно до міжнародних вимог і рекомендовано для затвердження органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Відповідно це має сприяти становленню зрозумілих і прозорих «правил гри» та стане ще одним кроком до запровадження європейських стандартів на українському медіаринку.  Адже метою акредитації має бути тільки  створення сприятливих умов для журналістів, вона не може використовуватись для встановлення цензури та будь-якого іншого обмеження свободи масової інформації. За принципами демократичного суспільства акредитація є повідомною, а не дозвільною процедурою, і здійснення журналістських свобод не може від неї залежати.

 

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі є консультативно-дорадчим органом при Президентові України, який було створено Указом Президента від 6 червня 2006 р. з метою забезпечення узгодження діяльності органів державної влади, громадських організацій, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства для утвердження в Україні свободи слова та розвитку інформаційної галузі, належного виконання зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організаціях.

 

Експертна діяльність комісії підтримується Міжнародним фондом «Відродження».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду