Кабінет міністрів заперечує свою причетність до поширення рекомендацій для ЗМІ

27 Грудня 2006
4488
27 Грудня 2006
19:33

Кабінет міністрів заперечує свою причетність до поширення рекомендацій для ЗМІ

4488
Кабінет міністрів заперечує свою причетність до поширення рекомендацій для ЗМІ

Увечері 27 грудня  прес-служба Кабміну поширила заяву, в якій ідеться про непричетність КМУ до певних документів із рекомендаціями щодо висвітлення роботи уряду, які поширюються редакціями ЗМІ. Водночас, прес-служба не посилається ані на конкретні повідомлення про «нові темники», ані на ЗМІ, в яких вони були виявлені. Наводимо текст заяви:

 

Заява Прес-служби Кабінету Міністрів України

 

В окремих редакціях засобів масової інформації зявилися інформаційні матеріали з нібито рекомендаціями щодо висвітлення роботи Уряду.

 

Прес-служба Кабінету Міністрів офіційно заявляє, що ані Уряд, ані його прес-служба не мають жодного відношення до виготовлення і розповсюдження таких матеріалів.

Взагалі, це явище Прес-служба розцінює як відверту провокацію, що ставить за мету спробу дискредитувати діяльність Уряду.

 

У своїй роботі Кабінет Міністрів неухильно дотримується норм Конституції і законів України, принципів прозорості, свободи слова і відкритого доступу журналістів до інформації.

 

Прес-служба Уряду звертається до працівників ЗМІ з проханням не реагувати на жодні «інформаційні матеріали» та повідомляти про будь-які факти тиску на журналістів і втручання в редакційну політику з метою скерування подібних звернень до правоохоронних органів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду