В Києві відкрився Різдвяний книжковий ярмарок в Українському домі

19 Грудня 2006
12513
19 Грудня 2006
13:05

В Києві відкрився Різдвяний книжковий ярмарок в Українському домі

12513
В Києві відкрився Різдвяний книжковий ярмарок в Українському домі
Учора в Києві відкрився Різдвяний книжковий ярмарок в Українському домі. Як підкреслила на прес-конференції Олександра Коваль, президент Форуму видавців, основна мета ярмарку – це популяризація читання і пропаганда книжки: «Ми не перевиховаємо старих комуністів, але можемо переконати те покоління, яке зараз підростає, в тому, що краще жити в розумній країні». Саме цю мотивацію – « майбутня розумна країна» - назвали вирішальними і Святослав Вакарчук, і Руслана Лижичко, які приєдналися до КНИГОМАНІЇ. Адже за задумом організаторів, книгу серед дітей мають популяризувати саме ті, хто є авторитетами серед молоді, на кого діти прагнуть бути схожими.
Відповідаючи на запитання журналістів, Святослав Вакарчук підкреслив, що найактуальнішим читанням для нього на сьогодні є історична література, а ще сказав, що по-новому відкрив для себе письмо Івана Франка. Руслана визнала, що найактуальнішим з мистецтв для неї на сьогодні є політика, а отже, доводиться їй насамперед читати закони і постанови, проте серед своїх улюблених письменників назвала Юрія Андруховича та Лесю Українку.
Як наголосила Олександра Коваль, проголошуючи про відкриття ярмарку напередодні Дня Св. Миколая, патрона дітей в Україні: «Святий Миколай в Галичині приходив для діток завжди, якими б не були скрутними часи. В його подаруночках бувало різне – коли цукерки й мандаринки, а коли і менш вибагливі ласощі, але книжечка там була завжди! Ми хочемо, щоби святий Миколай не забував приносити книжечки українським і дітям і зараз».
Ярмарок триватиме до 22 грудня, а головним Миколаєм на відкритті був Микола Жулинський, голова Нацради з питань культури та духовності при Президенті України.

Леся Ганжа, "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду