У Польщі закривають українські телепередачі

15 Грудня 2006
1498
15 Грудня 2006
12:39

У Польщі закривають українські телепередачі

1498
У Польщі закривають українські телепередачі

На польському громадському телеканалі TVP 3 з 1 січня 2007 року закривають україномовні «Теленовини». Про це повідомив голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима, передає «Львівська газета».

Як повідомила Головна управа ОУП, відповідний лист із мотивуванням, що «в ефірі громадського телебачення немає місця для передач українською мовою», надійшов їм 11 грудня поточного року.

В зв’язку з цим, Петро Тима негайно звернувся до голови Нацради радіо і телебачення Польщі Ельжбети Крук і державного секретаря міністерства внутрішніх справ і адміністрації (ця установа здійснює контроль за діяльністю організацій меншин у Польщі – ред.) Ярослава Зєлінського з проханням не допустити порушення чинних законів і міжнародних зобов’язань Польщі щодо національних меншин.

Українська громада особливо болюче сприймає спроби дискримінації напередодні 60-річчя операції «Вісла», внаслідок якої українців у Польщі силою розпорошили по всій країні, а відтак вони потребують загальнодержавного ЗМІ, зазначає головна ОУП.

Нагадаємо, що раніше ОУП уже протестувала проти спроб нової адміністрації громадських ЗМІ пересувати українські передачі на незручний час, скорочувати їхню тривалість, нав’язувати теми та знімати з ефіру готові програми.

Тележурнал, який розповідає про життя української громади в Польщі, існує на ТБ від 1995 року, а з квітня 2002-го «Теленовини» мають загальнопольську аудиторію двічі на місяць по 13 хвилин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1498
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду