УГКЦ презентувала документальну відеострічку

12 Грудня 2006
9411
12 Грудня 2006
16:10

УГКЦ презентувала документальну відеострічку

9411
УГКЦ презентувала документальну відеострічку

У Львові в приміщені львівського Палацу Мистецтв відбулась презентація документального фільму “Радемптористи”. Стрічка режисера Анатолія Цимбала була відзнята на студії Самбірсько-Дрогобицкої єпархії УГКЦ “Алилуя”. Автором музики став співак і композитор Ярослав Дуб. Графічне оформлення взяв на себе Ярослав Данилів.

У двох серіях фільму розповідається детальна історія від часу появи і до нинішніх днів отців Радемптористів на території України, яких у 1913 році з Бельгії запросив митрополит Андрей Шептицький.

Як повідомляється, відвідати презентацію прийшло чимало глядачів. Родзинкою вечора стала розповідь Анатолія Цимбала про курйозні випадки під час зйомок стрічки.

Історична довідка:

Чернечий орден Найсвятішого Ізбавителя (Радемптористи) був заснований у 1732 році у Неаполі Альфонсом Лігорієм з метою проповідницьких місій. З кінця XVIII століття поширюється у країни Європи.

У 1913 році редемптористи з’явились за запрошенням митрополита Андрея Шептицького і в Україні. Прийнявши греко-католицький обряд, члени ордену поселились в Уневі, Збоїськах, Голоску. Місійні доми існували в Станіславові, Ковелі, Хусті та Тернополі.

До місіонерів редемптористів належали владики Микола Чернецький, Василь Величковський, а також священики Зенон Ковалик та Іван Зотик, яких у червні 2001 року Папа Іван Павло ІІ проголосив блаженними.

Орден діє і за межами України. Зокрема у Канаді знаходиться шість, а в США один будинок українських редемптористів. В них проживає 35 членів, 5 з яких єпископи.

Станом на сьогодні в Україні нараховується більше 127 членів. Студенти ордену навчаються у варшавській провінції редемптористів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду