Депутат Степан Курпіль: «Опозиція відстояла поліграфічні підприємства, що підлягали приватизації»

6 Грудня 2006
14767
6 Грудня 2006
19:06

Депутат Степан Курпіль: «Опозиція відстояла поліграфічні підприємства, що підлягали приватизації»

14767
 Депутат Степан Курпіль: «Опозиція відстояла поліграфічні підприємства, що підлягали приватизації»

 

 

Сьогодні Верховна Рада ухвалила Закон про державний бюджет на 2007 рік. У своєму коментарі «ТК» народний депутат України (фракція БЮТ), голова підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Степан Курпіль зазначив, що опозиція дещо виборола у антикризової коаліції. Зокрема не будуть приватизуватися заявлені раніше підприємства поліграфічного комплексу, а це великий плюс для редакцій газет, які знаходяться у їхніх приміщеннях. «Якщо ми наступного року приймемо закон про роздержавлення друкованих ЗМІ, то редакції газет зможуть отримати ці приміщення безоплатно, або за невелику плату в оренду», – зазначив пан Курпіль. Також під тиском опозиції та Президента України залишено виплату допомоги матерям при народженні дитини (8,5 тисячі гривень) та відмінено пільги вільним економічним зонам. Хоча уряд готує спеціальний закон з цього питання, щоб обійти бюджет.


 «Загалом, головний фінансовий документ 2007 року захищає інтереси олігархів. Зокрема на приватизацію виставляються підприємства, які можна назвати крихтами жирного пирога, який поділили ще при Кучмі. І жодного слова про повернення (через суд) у державну власність фактично вкрадених у народу підприємств, а потім продаж їх за реальну ціну. Як це було з «Криворіжсталлю». Немає на це політичної волі, оскільки більшість, хто зараз при владі і є власниками цих підприємств. Найбільша проблема бюджету-2007 – замороження пенсій та зарплат (незначне підвищення мінімальної заробітної плати планується тільки з липня). Якщо врахувати інфляцію та зростання платежів за комунальні послуги, це означатиме, що реально доходи пересічних громадян будуть зменшуватися.


Цікава була позиція соціалістів та комуністів, які «в хвіст і в гриву» критикували цей бюджет, а потім чемно за нього проголосували
», - сказав Степан Курпіль.

Від «Детектор медіа»: народний депутат Степан Курпіль - голова правління і шеф-редактор "Високий Замок", яка орендує приміщення у видавництва "За вільну Україну!" (Львів).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду