Європейська кіноакадемія назвала лауреатів 2006 року

3 Грудня 2006
22746
3 Грудня 2006
12:31

Європейська кіноакадемія назвала лауреатів 2006 року

22746
Європейська кіноакадемія назвала лауреатів 2006 року

2 грудня 2006 року у столиці Польщі Варшаві завершилася XIX церемонія нагородження  премією European Film Awards (EFA), яку вважають аналогом американської нагороди «Оскар».

 

Європейською картиною-2006 став фільм «Das Leben der Anderen» («Життя інших») німецького режисера Флоріана Шенкеля фон Доннерсмарка, який отримав 5 номінацій на призи Європейської кіоноакадемії. Ця картина обійшла таких конкурентів, як «Volver» («Повернення») Педро Альмодовара, «The Wind that Shakes the Barley» («Вітер, який гойдає вереск») Кена Ловча, «Grbavica» («Грбавіца») Ясміли Жбаніч, «The Road to Guantanamo» («Дорога на Гуантанамо») Майкла Уінтерботтома. У травні фільм «Життя інших» уже отримав 7 нагород німецької кінопремії «Лола» (своєрідний німецький аналог «Оскара»).

 

Кращим актором року став 56-річний Ульріх Мюе, який зіграв у цьому фільмі роль розвідника тайної поліції НДР «Штазі». Серед його конкурентів були ірландець Кілліан Мерфі, француз Патрік Шене, датчани Йеспер Кристенсен та Мадс Міккельсен.

 

А ось приз за кращу головну жіночу роль виборола 32-річна іспанка Пенелопа Круз (фільм «Повернення»), яка ще позмагається в 2007-му за «Оскара». Режисер цього фільму Педро Альмодовар став кращим європейським режисером року. «Повернення» вибороло ще дві нагороди EFA. Їх отримали композитор та оператор картини. Крім того приз глядацьких симпатій також дістався «Поверненню».

 

З пострадянських держав приз за відкриття в області кіно отримав грузинський фільм «13 Tzameti». Дві російські картини «Гарпастум» Олексія Германа-молодшого та «9 рота» Федора Бондарчука не потрапили в жодну з номінацій короткого списку Європейської кіноакадемії.

 

EFA зараз очолює Вім Вендерс, а одним з її членів правління є Нікіта Міхалков.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22746
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду