Львівська облрада попросила голову Верховного Суду взяти під особистий контроль перегляд кримінальної справи журналіста Руслана Антоника

30 Листопада 2006
30578
30 Листопада 2006
15:39

Львівська облрада попросила голову Верховного Суду взяти під особистий контроль перегляд кримінальної справи журналіста Руслана Антоника

30578
Львівська облрада попросила голову Верховного Суду взяти під особистий контроль перегляд кримінальної справи журналіста Руслана Антоника

28 листопада ІХ сесія Львівської обласної ради ухвалила звернення до Голови Верховного Суду України В.В.Онопенка, в якому попросила його взяти під особистий контроль перегляд кримінальної справи журналіста Руслана Антоника. Про це ЗІК повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

У зверненні, зокрема, зазначається, що «засудження Руслана Антоника спричинило значний резонанс в Україні. Усі, хто знає цього журналіста, громадського захисника, людину чесну, порядну, відкриту, відкидають версію про начебто вчинене ним вбивство чи будь-який інший злочин».

«Як випливає із представлених захисниками засудженого Руслана Антоника матеріалів та повідомлень ЗМІ на етапі досудового слідства та при розгляді справи у суді були допущені істотні порушення норм кримінального та кримінально-процесуального законодавства України, що своєю чергою, призвело до порушень стосовно гр Антоника Руслана Ярославовича положень ст 3 Конституції України, згідно з якою людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю», – наголошується у зверненні Львівської обласної ради.

«1 вересня 2006 року Генеральний прокурор України подав до Верховного Суду клопотання про перегляд судового рішення у справі Руслана Антоника в порядку виключного провадження. З метою недопущення порушень гарантованих Конституцією України прав та свобод засудженого журналіста Львівська обласна рада переконливо просить Голову Верховного суду України В. В. Онопенка взяти під особистий контроль перегляд справи Руслана Антоника.

Руслана Антоника засудили у 2000-му році до 13 років позбавлення волі за начебто вчинене вбивство пана Тичинського, зятя радника екс-президента Леоніда Кучми. Журналіст уже відбув шість років покарання. Саме стільки часу його родина, друзі-журналісти та правозахисники борються за скасування цього необґрунтованого та жорстокого вироку. Руслан Антоник відбуває покарання у Дрогобицькій виправній колонії N 40», – йдеться у зверненні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду