Віктор Ющенко вимагає від Верховної Ради визнати Голодомор актом геноциду української нації

25 Листопада 2006
3481
25 Листопада 2006
16:50

Віктор Ющенко вимагає від Верховної Ради визнати Голодомор актом геноциду української нації

3481
Віктор Ющенко вимагає від Верховної Ради визнати Голодомор актом геноциду української нації

Президент Віктор Ющенко закликає Російську Федерацію на державному рівні вшанувати пам'ять жертв Голодомору.

 

"Сьогодні – з Михайлівського майдану в центрі Києва – я, насамперед, закликаю Російську Федерацію стати поруч з нами і через державне вшанування Голодомору продемонструвати високий, належний Російському народові приклад людського співпереживання", - сказав він у суботу під час промови з нагоди пам’яті жертв трагедії.

 

Президент також закликав до цього кожну націю, яка постраждала від комуністичного режиму.

 

Ющенко висловив вдячність усім державам, які законодавчо і політично визнали Голодомор актом геноциду проти українства. Він також висловив сподівання, що у 75-ту річницю трагедії це одностайно здійснить Організація Об’єднаних Націй.

 

"Я не прошу, я вимагаю від українського парламенту визнати Голодомор актом геноциду нашої нації. Це обов’язок Верховної Ради", - підкреслив також президент.

 

"Історія вже винесла вирок вбивцям, які планували і вчинили Голод. Це – тоталітарна комуністична сталінська система, яка не має національних ознак", - сказав Ющенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3481
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду